Šest pravila beauty sleep-a

Foto: Inner Strenght & Beauty

Donosimo korisne savete kako da zaista iskoristite san za svoju lepotu.

Spavajte na leđima- Izbegavajte spavanje licem na jastuku. Ako spavate na stomaku ili boku, lice će biti „uronjeno“ u jastuk, pa će nastati ružne bore od spavanja na licu. Stoga radije spavajte na leđima.

Investirajte u skupe jastučnice- Možda su jastučnice od satena skuplje od običnih pamučnih, ali vrede svaki dinar. Saten je glađi od pamuka i pomaže pri izbegavanju dosadnih bora od spavanja. Osim toga, od satena kosa bude mekša.

Zavežite kosu- Zavežite kosu u rep ili punđu. Tako kosa neće u snu padati na lice, odnosno ulja koja sadrži kosa neće uzrokovati nečistoće ili bubuljice na licu.

Neka u prostoriji  ne nedostaje vlage- Ovlaživač prostorije sprečiće isušivanje kože- naročito zimi kad je zrak u prostorijama izuzetno suv. Osim toga, preporučuje se čaša vode pored kreveta: svaki puta kad se probudite uzmite gutljaj vode- tako ćete i telu dati dovoljno tečnosti.

Menjajte jastučnicu dovoljno često- Barem jednom nedeljno promenite jastučnicu. Naravno da svako veče očistite svoje lice, ali verovatno ne perete kosu svaki dan- pa na jastuku ostane nešto ulja.

Spavajte na dva jastuka- Skloni ste velikim podočnjacima? Onda spavajte tako da vam je glava na dva jastuka. Taj položaj tela podstiče limfnu drenažu i smanjuje podbulost.

Autor: nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti