Školske saobraćajne patrole u Vrbasu

Od ove školske godine, o bezbednosti učenika u saobraćaju u zonama škola u opštini Vrbas, osim saobraćajne policije, brinu i tročlane školske saobraćajne patrole, koje čine roditelji i zaposleni u obrazovnim ustanovama.

Ovaj projekat realizovala je Policijska stanica Vrbas, koja je u saradnji sa Opštinom i direktorima osnovnih škola u avgustu sprovela obuku građana koje su delegirale osnovne škole, po temama propisanim Programom obuke članova školskih saobraćajnih patrola i saobraćajnih patrola građana na putevima u zoni škola.

Provera usvojenih znanja i stečenih veština sprovedena je krajem avgusta, a obuku je sa uspehom završilo 27 polaznika.

Juče, prvog dana školske godine, na teritoriji cele Opštine Vrbas, u zonama osam osnovnih škola, školske saobraćajne patrole su uz prisustvo policijskih službenika Policijske stanice Vrbas uspešno regulisale saobraćaj u zoni škola.

Opremu za patrole, saobraćajne prsluke, stop tablice i mobilne telefone za komunikaciju patrola obezbedila je Opština Vrbas.

U prostorijama ove Opštine danas su polaznicima – članovima školskih saobraćajnih patrola koji su sa uspehom završili obuku svečano uručena uverenja o završenoj obuci.

Uverenja je uručio predsednik Opštine Vrbas Milan Glušac, u prisustvu načelnika Policijske stanice Vrbas Vlada Glođovića i predsednika i članova komisije za završnu proveru znanja polaznika obuke.

Policijska stanica Vrbas, u saradnji sa Opštinom Vrbas, je prva na teritoriji Srbije koja je sprovela rad školskih saobraćajnih patrola na ovaj način.

Autor: nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti