Ako volite ratluk, ove kiflice ćete da obožavate.
Potrebno je
- 1 kg brašna
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica soli
- 3 jajeta
- 42 g živog kvasca
- 60 ml ulja
- 200 g ratluka
- 400 ml mleka
- limunova kora od 1 limuna
- 1 vanilin šećer
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte šećer, 3 kašika brašna i kvasac sa 200 ml mleka i ostavite po strani. Prosejte brašno. Umutite jaja sa šećerom, pa dodajte ostatak mleka, koricu 1 limuna, vanilin šećer i penasti kvasac. Promešajte dobro pa dodajte brašno. Ručno zamesite testo pa ostavite sat vremena. Zatim ga podelite na 4 loptice, pa svaku razvaljajte i isecite na 8 identičnih trouglova. Parče ratluka stavite na široku ivicu pa urolajte. Ostavite da odmore pola sata. Potom ih premažite umućenim žumancetom u koje je dodato malo mleka. Na kraju, pospite kiflice šećerom pa pecite 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni
trpeza.alo.rs