Za šta sve možete koristiti balzame za usta

Foto: Mint Mag

Zvuči besmisleno, ali balzami zapravo ne hidriraju usne. Rade na principu lečenja oštećene i ispucale usne tako da „zatvaraju“ raspucalu kožu. Usne prestaju da gube vlagu jer balzam stvara vodootpornu barijeru. 

Možda više nigde ne možete bez njega, ali nemoguće je razviti fizičku zavisnost od balzama za usne. Moguće je, ipak, da ste alergični na pojedini sastojak, pa razvijete dermatitis. Budući da niste svesni, ponovo nanosite balzam kako bi izlečili usne, a tako ulazite u začarani krug.

Rok upotrebe

Najverovatnije ćete ga potrošiti pre nego što istekne, ali balzam za usne ima rok trajanja. Traje otprilike dve do tri godine. Često nađemo zaboravljene balzame u džepovima kaputa ili torbama i dođemo u iskušenje da ih ponovno koristimo. Preskočite tu odluku jer se na površini stvaraju gljivice i bakterije.

Za šta ih sve možemo koristiti?

Balzami za usne zapravo su savršeni za mnoge druge stvari. Neki vole da ih nanose na područje oko nosa koje se često zimi isušuje. Neke ga žene koriste za lečenje zanoktica, kao gel za obrve, za sprečavanje žuljeva, pa čak i hidrataciju očnih kapaka. Žene nekada mešaju sa senkom za oči, kako bi bila sjajnija.

Autor: nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti