Foto: Motherly

Prema istraživanjima, ljudi koji su rođeni u ovom mesecu mnogo se brže razvijaju u ranom detinjstvu i da su često uspešnija tokom školovanja. Spadaju u polovinu starije dece u razredu, a to često vodi do akademskog uspeha jer u ranijim godinama i šest meseci čini veliku razliku.

Deca rođena u septembru imaju fizičke predispozicije za bavljenje sportom i među njima je najviše vrhunskih sportista.

Kod beba rođenih u septembru veći je nivo vitamina D, pa naučnici veruju da se razlog krije u prenatalnoj izloženosti sunčevim zracima.

Foto: Today Show

Septembar je mesec s najviše rođene dece u Americi, ali i drugim zemljama. Nekoliko istraživača uporedilo je podatke o broju rođenih i otkrili su kako je ovo najpopularniji mesec za rođenje. To pripisuju božićnim i novogodišnjim praznicima. Prema Metu Stajlsu, koji se bavio prikupljanjem podataka o rođenima između 1994. i 2014. godine, najviše dece se rađa 9., 12. i 19. septembra.

Istraživanje je pokazalo i da će deca rođena u ovom mesecu imati manje problema sa zakonom nego deca rođena u avgustu. Razlog je što su među starijom decom u školi i automatski su odgovorniji kako za sebe tako i za decu iz odeljenja.

Autor: nsuzivo.rs

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments