Претрага
Претрага
Close this search box.

Smanjen broj kovid pozitivnih pacijenata u Vojvodini

Foto: nsuzivo.rs

U prethodna 24 časa u Vojvodini je registrovano 377 novih slučajeva, a najveći broj je zabelezen u Novom Sadu i to 104. Institut za javno zdravlje Vojvodine ocenjuje epidemiološku situaciju u AP Vojvodini kao vanrednu, sa stabilizacijom trenda obolevanja na visokim nivoima.

U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u AP Vojvodini je 13.621. Očekuje se dalji postepen pad broja aktivnih slučajeva u narednom periodu. U ovom trenutku najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu, 3.417, a potom sledi Zrenjanin sa više od 1100.  U ostalim opštinama trenutno je manje od 1000 registrovanih aktivnih slučajeva.

Institut za javno zdravlje Vojvodine moli građane Vojvodine da se ponašaju odgovorno i preporučuje da se striktno pridržavaju svih mera predostrožnosti i uputstava nadležnih epidemioloških službi, kao što su Izbegavanje zadržavanja u zatvorenom prostoru u kojem boravi velik broj ljudi, poput ugostiteljskih objekata, okupljanja tokom proslava gde se okuplja veći broj ljudi, a posebno tokom slava. Neophodno je poštovanje fizičke distance od najmanje 2 metra i nošenje zaštitnih maski u svim zatvorenim prostorima, posebno gde je veći broj ljudi (javni prevoz, kafići, restorani, pijace i sl.). Podsetimo, preporučuje se Ii nošenje maske za hronične bolesnike i starije od 65 godina i na otvorenom.

Nsuzivo.rs

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
mare
16.01.2021 16:48

Niste napsialo koliko je njih preminulo. Sve polovicno radite kao i Krizni stab…

Povezane vesti