Претрага
Претрага
Close this search box.

Preko 20 miliona dinara za sportsku infrastrukturu

Foto: Vojvodina uživo

U poslednje tri godine, sportska infrastruktura u Kikindi doživela je značajan napredak zahvaljujući snažnim investicijama Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu. Ova podrška se ne odnosi samo na sportske klubove, već i na obrazovne institucije koje igraju ključnu ulogu u razvoju mladih talenata.

Jedan od prvih projekata bio je opremanje objekta OFK Kikinde 2021. godine, a zatim i 2022. godine za čije je obnavljanje izdvojeno više od 1.5 miliona dinara.

Osnovna škola “Jovan Popović” takođe je bila u fokusu investicija, sa posebnim osvrtom na salu za fizičko vaspitanje, zamenom limenih vrata, uz uloženih 370 hiljada dinara.

Visoka škola strukovnih studija za obrazovanje vaspitača u Kikindi dobila je podršku u iznosu od 169 hiljada dinara za nabavku sportskih rekvizita. Najveći “udarac” za budžet od čak 5 miliona dinara zabeležen je kroz projekat “Investiciono održavanje objekta FK Crvena Zvezda iz Ruskog Sela”. 

Investicije su se proširile i na obrazovni sektor, sa ukupnim iznosom preko 13 miliona dinara usmerenih ka OŠ “Žarko Zrenjanin” i OŠ “Vuk Karadžić”.

Dodatni podsticaj sportskoj zajednici u Kikindi takođe se pruža kroz projekat “Pripremna prostorija za sport – Nakovo 2023”, sa sredstvima od 619 hiljada dinara. Ovaj korak obezbeđuje podršku ruralnom području, podstičući raznovrsnost sportskih aktivnosti.

Sve navedene investicije predstavljaju samo deo celokupne strategije Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, koja ima za cilj da ojača sportske kapacitete kako Kikinde tako i cele Vojvodine i stvori zdravije okruženje za sve građane.

vojvodinauzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti