Претрага
Претрага
Close this search box.

Vojvodina počinje da se smeši. Izdata dozvola za brzu saobraćajnicu “Osmeh Vojvodine” (VIDEO)

Foto: vojvodinauzivo.rs

Pokrajinski sekretarijat za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj AP Vojvodine izdao je privremenu građevinsku dozvolu za izgradnju brze saobraćajnice, kolokvijalno nazvane, “Osmeh Vojvodine”.

Ova saobraćajnica će povezivati Bački Breg, Sombor, Kulu, Vrbas, Srbobran, Bečej, Novi Bečej, Kikindu i Srpsku Crnju, objavio je Vesić na instagramu, kao i Pokrajinska vlada na svom sajtu.

Preentscreen Instagram Goran Vesić, slika: Privremena građevinska dozvola za izgradnju brze saobraćajnice Osmeh

Za izgradnju saobraćajnice država je izdvojila 100 miliona evra, a od većih gradova u Vojvodini spojiće Sombor, Vrbas, Bečej i Kikindu. Brza saobraćajnica bi trebala da bude dugačka 175 kilometara, a vrednost radova iznosiće oko 835 miliona evra.

Na deonici za koju se planira prostor dug 175 kilometra biće izgrađeno 11 petlji12 površinskih raskrsnica i 152 mosta, nadvožnjaka i podvožnjaka. Izgradnja ove deonice trebalo bi da traje dve do tri godine.


Uz radove na Fruškogorskom koridoru, koji veoma dobro napreduju, kao i očekivanu izgradnju auto-puta od Beograda do Zrenjanina i od Zrenjanina do Novog Sada, slika Vojvodine biće potpuno promenjena, a najvažnije je da će ova nova saobraćajna infrastruktura, pored razvijanja železničkog saobraćaja, dati važan zamajac za razvoj privrednih potencijala.

U sistemu putne mreže Republike Srbije ovaj putni pravac predstavlja osnovnu vezu na pravcu istok-zapad, (granica Rumunije – granica Mađarske) preko autoputa E-75 i reke Tise kao perspektivnog međunarodnog plovnog puta, odnosno autoputa E-75 i državnih puteva IB reda br. 12, br.15, br.16 koji predstavlja tzv. „poprečnu magistralu” i povezuje plansko područje sa ostalim delovima Vojvodine (zapad (Bačka) i istok (Banat)), kao i sa Mađarskom i Rumunijom.

vojvodinauzivo.rs

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Srba
02.12.2023 08:39

Zar nije ” Osmeh Srbije “

Povezane vesti