Претрага
Претрага
Close this search box.

Najneobičnijeg Deda Mraza srešćete u Vojvodini (VIDEO)

Foto: Printscreen/rts.rs

Na jedinstven i neobičan način u Beloj Crkvi počela je novogodišnja čarolija: vodeni deda Mraz koji izranja iz jezera sa vrećom punom paketića za belocrkvanske mališane.

Najneobičnijeg deda Mraza srešćete u južnobanatskoj varošici Bela Crkva. Izgleda kao i svi drugi ali ono po čemu je jedinstven jeste što sa severnog pola u ovo varošicu stiže – iz vode, na dnu jezera okiti novogodišnju jelku, a onda izranja i deli paketiće deci.

Ovaj jedinstveni novogodišnji spektakl može se videti samo u Beloj Crkvi, i to zahvaljujući članovima kluba za podvodne aktivnosti koji su bili inicijatori ideje, i manifestaciju sprovode već 19. godina.

Ipak vodeni Deda Mraz nije jedini.

„Tu su i naši motoristi, moto-klub Apači koji dovoze suvozemnog Deda Mraza, imamo Deda Mrazeve u vodi na čamcu, Deda Mrazeve pod vodom i još jednog na surf-dasci, koji je stvarno na jedan reprezentativan način predstavio naše jezero, Belu Crkvu i podvodnog Deda Mraza”, izkavio je Dragan Perašević, predsednik Kluba za podvodne aktivnosti Bela Crkva.

„Ova manifestacija prvenstveno je osmišljena da našim mališanima dočara duh novogodišnjih i Božićnih praznika, i omogući im da dožive pravu zimsku bajku na jedan nesvakidašnji i čaroban način”, kaže Milena Živanović, VD direktora TO Bela Crkva.

Organizatori planiraju da sledeće godine angažuju i paraglajderiste, pa će belocrkvanski mališani Deda Mrazeve čekati sa kopna, iz vode i vazduha.

rts.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti