Претрага
Претрага
Close this search box.

Radovi na pešačkom delu Mosta slobode, pešačke staze se ruše i izrađuju nove

Foto: Grad Novi Sad

Most slobode je u konstruktivnom smislu u dobrom i stabilnom stanju, prema proceni Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije.

Svake godine izdvajaju se sredstva za radove na održavanju mosta, a trenutno se sprovode radovi na rekonstrukciji pešačke staze sa kameničke strane, na delu od spiralne silazne rampe do tunela. Na deonici dugoj 123 metra, obostrane pešačke staze se ruše i izrađuju nove.

Foto: Grad Novi Sad

Vrednost druge faze radova iznosiće 49,9 miliona dinara. Radovi koji su do sada realizovani su popravka pešačke ograde sa uzvodne strane mosta i dela razdelne ploče iznad stuba 10, kao i nastavak radova na antikorozivnoj zaštiti unutrašnjeg dela nosećeg sanduka mosta.

Protekle dve godine, na deonici iznad Keja i kupališta Štrand, izvršena je rehabilitacija obostranih pešačkih staza, sanacija stuba uz šetalište, unutrašnja antikorozivna zaštita, čišćenje sanduka mosta, popravka dela pešačke ograde i zamena odbojnih ograda na kolovozu. Za navedene radove izdvojeno je 68 miliona dinara.

Planirano je da svi predviđeni radovi budu završeni do kraja godine, čime će znatno biti poboljšani pešački uslovi na Mostu slobode.

Mole se vozači da povećaju opreznost na ovom delu mosta i da naročito obrate pažnju na novopostavljenu saobraćajnu signalizaciju u tunelu.

nsuzivo.rs

Tagovi:

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Kama
14.09.2021 14:51

A u tunelu pogrešan znak sa leve strane. Znak koji pokazuje da je ispred suzenje leve trake u desnu… a samo skroz leva je u funkciji… you had 1 job!

Gost
Ja
15.09.2021 12:16

Svi putevi se raspadaju po NS. Samo krpe zakrpe. Rumenački put je da rasturiš auto, a ograničenje 70. Možda je Tik-Tok izazov?

Povezane vesti