Претрага
Претрага
Close this search box.

Maj mesec sjajan za Srbiju: Veliki uspesi za srpske sportiste i umetnike

Foto: Ilustracija nsuzivo.rs

Tek smo na polovini maja meseca, a Srbija nastavlja da niže uspehe na više polja. Naša država je u ovom mesecu ostvarila mnogobrojne uspehe kako u sportu tako i u drugim sferama.

Izdvajamo neke od najuspešnijih trenutaka za Srbiju ovog meseca.

Srpski reprezentativac Aleksandar Mitrović, početkom meseca, postigao je dva gola za Fulam u pobedi protiv Lutona 7:0! Mitrović je postigao četvrti i sedmi gol za Fulam koji je ubedljivom pobedom obezbedio titulu u Čempionšipu.

To je njegov 42. i 43. gol u sezoni čime je postavio rekord svih vremena u Čempionšipu, a koji je držao Gaj Vitingem, fudbaler Portsmuta iz sezone 1992/93 sa 42 gola.

foto: alo.rs

Košarkaš Denver Nagetsa Nikola Jokić drugu godinu zaredom proglašen je za najkorisnijeg igrača NBA lige. Ono što je posebno zanimljivo jeste da su čelnici Denvera i trener Majk Meloun priredili su Nikoli neviđeno iznenađenje – prestižnu nagradu su mu uručili u njegovoj štali u Somboru.

Srpski reperezenativac i košarkaš Virtusa iz Bolonje Miloš Teodosić, proglašen je za najkorisnijeg igrača finalnog meča Evrokupa. U utakmici protiv Burse, Bolonjeze je do osvajanja trofeja predvodio sjajni srpski reprezentativac sa 21 poenom (4/4 za dva, 4/8 za tri, 1/2 slobodna bacanja), skokom i 3 asistencije za 23 minuta provedena na terenu.

Najbolji teniser sveta i apsolutni kralj ovog sporta, Novak Đoković, ostvario je 1.001 pobedu u karijeri i osvojio masters u Rimu, pošto je u finalu pobedio Grka Stefanosa Cicipasa.

Đoković je osvojio prvi trofej ove sezone, a ukupno šesti u prestonici Italije i ujedno je postao najstariji osvajač mastersa u “večnom gradu”. Prethodno je šampion bio 2008, 2011, 2014, 2015. i 2020. godine.

Ovo je ukupno 38. masters Đokovića u karijeri, pa sada na večnoj listi ima dva više od Španca Rafaela Nadala.

Nole
Foto: Profimedia/b92.rs

Ne smemo zaboraviti i uspeh naše predstavnicec na ovogodišnjoj Evroviziji, Ane Đurić Konstrakte! Predstavnica Srbije u konačnom plasmanu zauzela je fantastično peto mesto.

Na osnovu samo glasova publike Konstrakta je bila četvrta, iz Hrvatske, Crne Gore, Severne Makedonije, Slovenije i Švajcarkse dobila je po maksimalnih 12 poena glasova publike. Građani Austrije, Bugarske i Češke, su glasali u velikom broju za Srbije, te je iz ove tri države stiglo po 10 poena.

Foto: eurovision.tv

Ono što nikako ne može da se zaobiđe jeste to da je Nikola Mirotić, sportista koji je uplatio čak 500.000 evra za lečenje malog Vukana Stoiljkovića.

Košarkaš Barselone godinama pomaže srpski narod, a ovim gestom je ostavio sve bez teksta. Često je deo akcija koje organizuje humanitarna organizacija „Srbi za Srbe”.

Foto: foto: Starsport

nsuzivo.rs

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
markegiani
16.05.2022 10:10

Nikola Mirotić je crnogorski/španski sportista !

Povezane vesti