Претрага
Претрага
Close this search box.

Novoizgrađeni košarkaški teren u OŠ “Dositej Obradović”

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez i gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov, obišli su danas, 11. jula novoizgrađeni košarkaški teren u OŠ “Dositej Obradović” u Omoljici, naselju na teritiriji grada Pančeva.

Izgradnju sportskog terena zajednički su finansirali resorni sekretarijat i Grad Pančevo sa šest miliona dinara, u čemu je resorni sekretarijat učestvovao sa tri miliona dinara.

Sekretar Batez je pohvalio izuzetnu saradnju sa Gradom Pančevom, te istakao da su ovakvi projekti u skladu sa prioritetima koje je Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu utvrdio, kada je reč o ulaganju u sportsku infrastrukturu u osnovnim i srednjim školama u našoj pokrajini.

“Reč je o uspešno realizovanom zajedničkom projektu Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i Grada Pančeva. Prošle godine, prilikom obilaska ove škole u Omoljici, zatekli smo decu koja su igrala košarku na travi. To je bio drastičan primer obrazovne ustanove u kojoj njeni đaci nemaju adekvatnu sportsku infrastrukturu”, podsetio je Batez i dodao da je ovo uspešan primer okupljanja pokrajinske i lokalne vlasti oko zajedničkih projekata.

On je ukazao da je okupljanje oko zajedničkih projekata izuzetan model da se lakše i efikasnije realizuju projekti poput novoizgrađenog sportskog terena u Omoljici, i dodao da će se nastaviti sa ovakvim ulaganjima.

Batez je naveo da Osnovna škola “Dositej Obradović” u Omoljici nije jedini primer uspešnog ulaganja u južnom Banatu, te da je Sekretarijat uspešno učestvovao u podršci na renoviranju sportskih terena u osnovnim školama u Pančevu i Ivanovu.

Batez je izneo da je Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu više od tri godine u kontinuitetu, preko konkursa za sanaciju, opremanje, izgradnju i adaptaciju sportske školske infrastrukture i javne infrastrukture, pomaže lokalnim samoupravama. On je naveo da je za ovo vreme, širom Vojvodine realizovano preko 190 projekata u oblasti sportske infrastrukture, u vrednosti više od 270 miliona dinara.

Batez je istakao da je osnov za razvoj sporta školski sport, i da zato ovakve projekte treba podržavati sa svih nivoa vlasti, ističući zahvalnost Odbojkaškom savezu Vojvodine koji je dao svoj doprinos danas, i organizovao javni čas na kojem se okupilo oko 80 dece iz nekoliko odbojkaških klubova Južnobanatskog okruga.

Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov zahvalio se resornom sekretarijatu na izuzetnoj saradnji i razumevanju za rešavanje prioritetnih pitanja u oblasti sportske infrastrukture ovog kraja.

“Ovakvi projekti su dobar primer zajedničkog ulaganja za obezbeđivanje uslova da mladi ostanu u naseljima kao što je Omoljica. Omoljica je zaslužila da dobije ovakav sportski teren, jer je reč o naselju koje po statističkim podacima trenutno ostvaruje najveći natalitet u južnom Banatu”, istakao je gradonačelnik Pavlov i dodao da je ovo uspešan projekat i značajan kako za školu, tako i za sve klubove i meštane koji će sada moći na kvalitetan način da se bave sportom.

Direktor ove jedine osnovne škole u Omoljici Vladimir Ristić ukazao je da je svaki ovakav projekat od posebne važnosti za đake u Omoljici, pogotovo kada se zna koliko je sportista izašlo iz ove škole, kao i zarad izuzetnih rezultata koji su njeni đaci postigli u okviru “Sportskih igara mladih”.

Autor: nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti