Претрага
Претрага
Close this search box.

Festival kamerne muzike od 9. do 15. septembra

Drugo izdanje Festivala kameren muzike održaće se u Novom Sadu od 9. do 15. septembra. Festival će svečano biti otvoren u ponedeljak u 20.21 časova u Galeriji Matice srpske, koncertom “Oskar u Novom Sadu”.

Ova manifestacija je svoje prvo izdanje doživela u septembru 2018. godine, a njeno osnivanje su inicirale novosadske umetnice Ksenija Mijatović Korom i Veronika Antunović Marić, u saradnji sa istaknutim italijanskim dirigentom Đanlukom Marćanom. Ideja Festivala kamerne muzike je negovanje zajedničkog muziciranja, kao i predsatvljanje kamernih sastava koji funkcionišu kao celina duži niz godina i koji, kao takvi, podržavaju osnovnu misiju festivala. Novi Sad će i ove godine tokom trajanja Festivala kamerne muzike biti regionalni, ali i evropski centar promocije ovog žanra umetničke muzike.

Festival kamerne muzike održava se u organizaciji Novosadskog duvačkog kvinteta, a pod generalnim pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, informisanje i odnose sa verskim zajednicama. Manifestacija je podržana i od strane Gradskog veća za kulturu u Novom Sadu i Italijanskog instututa za kulturu u Beogradu.

Više o festivali i programu možete pronači na sajtu Muzičke omladine Novog Sada.

Autor: nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti