Претрага
Претрага
Close this search box.

Istina o sportskom parku na Novom Naselju!

Poslednjih dana, na pojedinim portalima pojavili su se senzacionalistički naslovi i tekstovi u vezi sa navodnom promenom plana izgradnje novog sportskog parka na Novom Naselju.

Šta je istina u svemu tome, s obzirom na to da se kompanija “Galens invest” kao investitor optužuje da je, nelegalnom prenamenom površine u parcelu za izgradnju stambenog kompleksa, odstupila od primarnog urbanističkog plana iz 2018. godine? U Kompaniji “Galens invest”, od koje smo zatražili odgovor na pitanje da li će Novosađani ostati bez jedne zelene sportske oaze, tvrde potpuno suprotno. U odgovoru koji je dostavljen našoj redakciji oni navode sledeće:

– Ovim putem želimo da istaknemo da su navodi koji su se pojavili na nekim portalima potpuno netačni, i da našu kompaniju autori istih tekstiva nisu kontakirali kako bi se čula prava istina. Nažalost, takav neprofesionalizam možemo jedino da dovedemo u vezu sa očiglednom namerom određenih interesnih grupa koje već duže vreme, plasiranjem brutalnih laži pod plaštom tobože istraživačkig novinarstva, pokušavaju da naruše ugled naše kompanije, ali i da lažno informišu Novosađane. U ovom slućaju istina je sledeća: prema primarnom urbanističkom planu iz 2018. godine, kompanija “Galens Invest” završava pripremu projekta po kojem će se graditi sportski centar na površini od oko  3 hektara na lokaciji Novo Naselje. Ta parcela je u vlasništvu naše kompanije još od 2015. godine, kada je i nastala prvobitna ideja da se na tom lokalitetu izgradi moderan sportski centar. Naš cilj je da, realizacijom te velike investicije, obezbedimo jedinstveno mesto za sport u Novom Sadu, ali i u celoj Srbiji. Koristimo ovu priliku da najavimo da ćemo taj projekat, čim u potpunosti bude završen, s ponosom predstaviti javnosti, i još jednom pokazati da naša kompanija misli na svoje sugrađane, da gradi i zapošljava. Takođe, još jednom naglašavamo da ni jedan tendenciozan naslov ili tekst baziran na lažima, gde god da se pojavi, ne može da narušiti sve ono što kompanija ”Galens Invest” radi za svoj grad, niti može da opstruiše naše dalje planove kao jedne od najvećih i najuspešnijih domaćih investiciono građevinskih kompanija, koja radi više od 15 godina i zapošljava nekoliko hiljada ljudi. Politika naše kompanije, kao društveno odgovorne, je i snažno zalaganje za razvoj sporta u Novom Sad, a posebno usmeravanje mladih ka razvoju sportskog duha, što smo nebrojeno puta kroz svoje projekate dokazali, i na čemu i dalje insistiramo. Jedan od takvih projekata upravo je izradnja sportskog centra na Novom Naselju.  Koristimo ovu priliku da još jednom istaknemo da je rad naše kompanije potpuno transparentan, i da jedna od najvažnijih mera naše uspešnosti upravo poverenje naših klijenata. I dalje ćemo se poštenim i kvalitetnim radom, ali i istinom, boriti za stvaranje boljeg, zdravijeg i lepšeg okruženja za svakog pojedinca, za to da naša deca budu ponosna na svoje pretke, na Novi Sad koji smo im gradili kao moderan centar, kao grad iz kojeg se ne odlazi. Uvereni smo da će tome značajno doprineti i budući moderan sportski centar koji ćemo graditi na Novom Naselju- rečeno je iz Galensa.

 

Tagovi:

15 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Vrdnik84
02.03.2021 14:52

Konačno! Može kad će biti gotovo?

Gost
Bukovica
02.03.2021 15:13

A đe je teren za balote? Šalim se ajde da vidimo i to…

Gost
Super
02.03.2021 15:24

“Ideja koju su urbanisti 2018. godine predstavili podrazumevala je sportski park površine od 4,79 hektara. Zamišljen kao većinski zeleni prostor, park bi uključivao i terene za mali fudbal, košarku, odbojku, boćanje i skvoš. U središnjem delu parka planiran je ugostiteljski objekat sa letnjom baštom i prostorijama za sportiste.

Osim staza, platoa i ugostiteljskog objekta, predviđene su aleje duž glavnih staza, šumarci, travnjaci, kao i niz ukrasnih elemenata, odnosno klupe, fontane, vodoskoci, česme, vajarske kompozicije, pergole”

Gost
Natalija
02.03.2021 15:27

Galens, poznati graditelj sportskih centara.

Gost
Citac prostora
02.03.2021 23:02
Odgovori  Natalija

Hahahaah

Gost
Nemanja
02.03.2021 15:55

Mislim da bi bilo fer da nam se transparentno objasni koliko se pojam “sportski centar” podudara sa pojmom “parka” – zelene povrsine?
 
Dakle ljubav prema gradu i gradjanima ove drzave – javna povrsina ili komercijalni sadrzaj.
 
Hajde da vidimo transparentno!

Gost
Novosađanka
02.03.2021 16:15

Ma važi..

Gost
"Plati pa klati"
02.03.2021 16:17

Jaoo, jaooo…ko vas ne zna …

Gost
Kako da ne
02.03.2021 16:21

Kakva lepa bajka, sportski centar je i SPENS, pun je zelenila, divota jedna, izmedju sportsko-rekreativnog parka i sportskog centra prostora za manipulaciju beskonacno. Taman koliko smo od Galensa i navikli. Svi njihovi Parkovi i Gardeni osim zelene boje na fasadi, zelenilo na slici gledaju samo

Last edited 3 Godine Ranije by Kako da ne
Gost
Car
02.03.2021 16:59

Ajde lajk ako verujete Galensu 🙂

Gost
NovoSadjanin1993
02.03.2021 17:01

Sjajno! Galens ne samo da utiče na razvoj sporta, već u predočenom Idejnom rešenju vidimo da se njihov uticaj, evidentno, proteže kroz više disciplina (oni mogu da menjaju propisane dimenzije sportskih terena) i trebalo bi da budemo ponosni što jedna ovakva ekipa ovako brzo reaguje – brzinskim crtanjem ovakvih kusih planova. Ko bi se ponosio ovakvim terenima i kako bi to bilo “jedinstveno mesto za sport u celoj Srbiji”. Može se samo zaključiti da ono što oni kažu da su “brutalne laži” ipak prodrmale neke fotelje i planove. Galense, spavaš li mirno? Novosađani gledaju.

Gost
Garrul
02.03.2021 18:15

Ako izgrade jedan lep, veliki i moderan sportski centar sa dosta zelenila, ne vidim nikakav problem. Samo da vidimo projekat.

Gost
Pera
02.03.2021 22:06

koga laze veseli Bosanac , o koim on hiljadama radnika prica kad zvanicno ima zaposlenih 37 radnika,nemoze soliter gde su okolo porodicne kuce tu je ispao problem.ceo grad prica koliko je velikodusan ….

Gost
Danijela
03.03.2021 08:18

Hocu bazen i Aqua park! Hvala!

Gost
Nedja
15.03.2021 13:43

Zasto pljujete po ljudima koi hoce da rade ??? Sta vas to napinje i zar je bitno bosanac ili vojvodjan zar nismo svi isti??? Zar je greh graditi zidati siriti grad ili su lepse rusevine i zgarista??? Bilo ko od nas ima pravo da zida i gradi pa zasto onda ne pocnemo??? Istina je da ima na hiljade radnika i o svakom brigu vodi ja sam svedok toga … Kada bi vam objasnjavao koliko su pomogli meni i ljudima oko mene trebao bi 2 dana pisati. Dali znate koliko su Manastira obnovili koliko su Crkava obnovili ??? Ja sam samo… Učitaj još »

Povezane vesti