Foto: nsuzivo.rs
Odbornici XXI senice Skupštine Grada Novog Sada izglasali su dugoročno kreditno zaduživanje za sportski kompleks u Futogu koji će iznositi više od 2 milijarde dinara.

– Za ovakav projkat je povoljno uzeti kreditno zaduženje, biće građen 2 godine- rekla je Adrijana Mesarović, članica gradskog veća za budžet, finansije i investicije.

Ovom odlukom Futog će dobiti sportski kompleks koji će činiti zatvoren olimpijski bazen, dečiji bazen, 2 košarkaska, 2 odbojkaška i dva terena za tenis. Izgradnja je vrednosti 1,8 milijardi dinara.

Dugoročno kreditno zaduživanje izglasano je sa 60 odbornika za i 5 protiv.

NOVI MOST

Novi peti most preko Dunava, koji će se graditi na stubovima nekadašnjeg mosta Franca Jozefa krenuće sa izgradnjom početkom 2022. godine i biće pešačko-biciklističkog tipa, izglasano je danas u Skupštini grada.

Most će biti finansiran identičnim iznosima od Grada i Pokrajine, 50-50 za investicije, a ovom odlukom biće obnovljeni i krovovi u Podgrađu.

– U narednih desetak dana se čeka raspisaivanje idejnog projekta a onda će se krenuti u dalju realizaciju. Biće to turistički jako važno za grad – ističu poslanici.

Most je srušen 1941. godine kako bi bilo sprečeno nadiranje protivničke vojske.

Predlog je usvojen sa 63 glasa za i nije bilo odbornika koji su glasi protiv.

nsuzivo.rs

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Realno
29/11/2021 13:31

Sve bi bilo odlicno. Samo kada ne bi pola para otislo u vase dzepove.

Sasa
06/12/2021 21:58

Kada ce biti napravljen most malo dalje od NS-a? Da li ce Futog ili Begec dobiti most ikada?