Opština Bačka Palanka: Sve škole i vrtići normalno rade na području Bačke Palanke, privode se kraju radovi na sanaciji oštećenja od oluje

Foto: Opština Bačka Palanka

-Posle strahovitih superćelijskih oluja, koje su, u dva silovita udara, 19. i 21. jula pogodile područje Bačke Palanke, nastava u svim vrtićima, osnovnim i srednjim školama se odvija prema planu. U većini objekata radovi na sanaciji oštećenja su završeni, a u nekima su u završnoj fazi, i ne ometaju nastavu- navodi se u saopštenju Opštine Bačka Palanka koje prenosimo u celosti.

-Radovi su završeni u Osnovnoj školi „Zdravko Čelar“ u Čelarevu i u tamošnjoj fiskulturnoj sali, kao i u osnovnim školama „Vuk Karadžić“ i „Desanka Maksimović“, u kojoj su gotovi krovopokrivački – limarski radovi, dok je planirani rok za završetak postavljanja novog parketa u fiskultornoj sali 15. septembar. U potpunosti su sanirane posledice nevremena i u osnovnim školama u Neštinu i Viziću, kao i OŠ „ Aleksa Šantić“ u Gajdobri. Sanirani su i vrtići „ Sveti Sava“,“Bambi“ i „Cvrčak“ u Bačkoj Palanci, vrtić „ Snežana“ u Čelarevu, dok je uklonjena ograda ispred vrtića „Neven“, a u drugoj fazi biće postavljena nova ograda. U toku su radovi u Ekonomskoj školi “Dr Radivoj Uvalić“ i Gimnaziji „20. oktobar“, a obe ove srednje škole koriste iste objekte i nastava se u njima normalno odvija. U tehničkoj školi ,,9 maj” završavaju se radovi na opšivu krova koji će biti završeni do kraja nedelje. Nastava se neometano odvija. U OŠ “Sveti Sava“ u toku su krovopokrivački radovi ispred dela nastavničkog ulaza, ali se i tu nastava odvija neometano. Za OŠ „Žarko Zrenjanin“ poručeni su paneli za zamenu na sportskoj hali, a u odeljenju u Karađorđevu u toku je postavljanje crepa, a završeni su molerski radovi. U sledećoj fazi će se pristupiti kompletnoj sanaciji ostalih škola i vrtića, koji su privremeno urgentno sanirani. Za nastavu je privremeno osposobljena OŠ ,,Branko Ćopić”u Mladenovu, a u drugoj fazi će se pristupiti kompletnoj sanaciji svih oštećenja, kao i oštećenja na fiskulturnoj sali. Krov je privremeno saniran u OŠ „Heroj Pinki“, dok je OŠ „Aleksa Šantić“ u Gajdobri planirana za renoviranje po projektu. Na Muzičkoj školi “Stevan Hristić“ krov je privremeno saniran, dok je za vrtić „Leptirić“ materijal dobijen iz donacije u vidu kompletnog krovnog pokrivača i biće saniran u narednoj fazi.

Foto: Opština Bačka Palanka

– Sanacija oštećenja na školama i vrtićima bio je prioritetni posao nakon oluje. Popravke su završene u najvećem broju oštećenih objekata, a u jednom broju su u završnoj fazi. Paralelno s tim se završavaju radovi na sanaciji zelenila i drugih oštećenja.Teritorija opštine Bačka Palanka pretrpela je ogromnu štetu od olujnih udara 19. i 21. jula. Prijavljena je šteta preko 6.000 kuća i stambenih objekata za porodično i višeščlano stanovanje i 70 objekata javne namene. Uz podršku Vlade Srbije obezbeđen je novac za popravku svih kuća i stambenih zgrada, kao i za popravku objekata javne namene, a od Pokrajinske vlade dobili smo sredstva za popravku jednog broja objekata – rekao je predsednik opštine Bačka Palanka Branislav Šušnica, prilikom obilaska radova na sanaciji oštećenih škola i vrtića.

Foto: Opština Bačka Palanka

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti