Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovano 1000 novih slučajeva. Broj novih slučajeva je uvek manji tokom vikenda, što je i ovoga puta bio slučaj. Po broju novih slučajeva najveći broj je registrovan u Novom Sadu, 274. Situacija je i dalje kritična u Pančevu, Zrenjaninu, Kikindi, Somboru, Subotici i Sremskoj Mitrovici.

U svim opštinama registruju se visoki nivoi obolevanja. U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u AP Vojvodini je 42.371. Institut procenjuje da je taj broj daleko veći. Najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu, 11.644, potom sledi Pančevo sa više od 4400, Subotica sa skoro 3000, Zrenjanin sa više od 2700, Kikinda i Bačka Palanka sa više od 1400, Sremska Mitrovica, Vrbas i Ruma sa više od 1000 registrovanih aktivnih slučajeva.

Zdravstveni sistem je i dalje u izuzetno teškoj situaciji. Zaposleni u zdravstvu ulažu maksimalne napore da održe funkcionisanje sistema. U ovom trenutku na teritoriji svih opština i gradova situacija se ocenjuje kao vanredna.

Institut apeluje na sve da se nastavi sa neophodnim striktnim sprovođenjem proglašenih mera kontrole prenošenja bolesti kako bi se umanjile posledice trenda rasta broja obolelih i omogućilo funkcionisanje zdravstvenog sistema.

Nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments