Претрага
Претрага
Close this search box.

20. Savetovanje povrtara u Novom Sadu

Jubilarno 20. Savetovanje “Savremena proizvodnja povrća“ biće održano u subotu, 9. februara, u Velikoj sali i hodniku Kongresnog centra Novosadskog sajma s početkom u 9 časova.

Vojvođansko društvo povrtara, Akademijski odbor za selo Srpske akademije nauka i umetnosti i Kongresni centar “Master“ Novosadskog sajma tradicionalno organizuju XX Savetovanje i izložbu povrća na zahtev proizvođača povrća, agronoma, stručne i naučne javnosti.

Brojni problemi koji prate proizvodnju povrća, ali i svetli primeri, dovoljno su dobri razlozi da se na samom početku ove proizvodne godine okupe povrtari iz cele Srbije i regiona.

Savetovanje je prilika da se na jednom mestu okupe proizvođači povrća, udruženja povrtara, predstavnici zadruga, vodećih domaćih i inostranih firmi, čiji su proizvodni programi u vezi sa proizvodnjom povrća na otvorenom polju i u zaštićenom prostoru, predstavnici medija i renomirani stručnjaci iz ove oblasti.

Cilj okupljanja je unapređenje povrtarske proizvodnje – pravilnom i pravovremenom agrotehnikom, pravilnim izborom najproduktivnijih sorti i/ili hibrida povrća, kao i sprovođenjem redovnih mera nege, zaštite od prouzrokovača bolesti, štetočina i korova. Važan deo manifestacije je izložba povrća gde će se predstaviti udruženja povrtara i profesionalni proizvođači s svojim proizvodima.

Unapređenje sopstvene proizvodnje, bilo za domaće tržište ili za izvoz, jedino je moguće uraditi stalnim praćenjem novina na manifestacijama kao što je ova.

PROGRAM RADA

  • 9 časova – Prijava učesnika i preuzimanje materijala
  • 9 i 30 časova – Svečano otvaranje XX Naučno-stručnog skupa “Savremena proizvodnja povrća“, Vuk Radojević, Mladen Petković: “Mere agrarne politike Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu vodoprivredu i šumarstvo u 2019. godini“

I BLOK PREDAVANJA

  • 10 i 30 časova – Branislav Vlahović: “Spoljnotrgovinska razmena povrća Republike Srbije”
  • 11 časova – Žarko Ilin: “Proizvodnja, berba, čuvanje i prerada povrća“
  • 11 i 30 časova – Pauza

II BLOK PREDAVANJA

  • 12 časova – Ivana Vico, Nataša Duduk: “Gljive prouzrokovači propadanja povrća posle berbe i mere zaštite“
  • 12 i 30 časova Milena Marčić: “Rezultati praćenja i mogućnost predviđanja pojave najvažnijih štetnih organizama u povrtarstvu”
  • 13 časova – Tatjana Veselinović, Milena Marčić: “Štetočine u proizvodnji kupusnjača i model zaštite“
  • 13 i 30 časova – Žarko Ilin, Slobodan Vlajić: “Kontrola bakterioza na ekonomski značajnim vrstama povrća“
  • 14 časova – Diskusija
  • 8 do 15 časova – Predstavljanje firmi u holu na I spratu Master centra Novosadskog sajma

Ulaz na sajam i Savetovanje je besplatno.

Izvor: Agro Smart

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti