Nemačka aviokompanija “Lufthansa” tužila je jednog putnika koji se nije pojavio na letu za poslednju deonicu putovanja.

Kako javlja CNN, radi se o praksi koju koriste neki putnici da bi kartu platili jeftinije. Putnici koji presedaju na nekoj lokaciji ne nastavljaju put do finalne destinacije jer im je tako put jeftiniji.

Na primer kada neko leti iz Njujorka do San Franciska može da kupi jeftiniju kartu od Njujorka do Tahoa sa presedanjem u San Francisku. Kada putnik stigne u San Francisko jednostavno ne nastavi svoj put i ne pojavi se na letu do krajnje destinacije za koju je platio.

“Lufthansa” je tako tužila putnika koji je kupio karte za povratni let iz Osla za Sijetl sa presedanjem u Frankfurtu i traži kompenzaciju nešto veću od 2.000 evra.

Putnik se pojavio na svim letovima, ali nije se pojavio na povratnom letu iz Frankfurta za Oslo. Umesto toga bukirao je drugi “Lufthansin” let od Frankfurta do Berlina, prenosi portal Indeks.

“Lufthansa” je putnika tužila zbog kršenja pravila i uslova kompanije i traži od njega 2.112 evra kompenzacije. Berlinski sud odbacio je tužbu, ali je portparol “Lufthanse” za CNN potvrdio da je kompanija već uložila žalbu.

Izvor: Tanjug

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments