Kakvo nas vreme očekuje u narednim danima?

       

Visoke temperature za ovo doba godine, a onda nagli pad, pa ponovni skok obeležili su nekoliko nedelja za nama, a tako će se nastaviti i do kraja ovog meseca. Prvi sledeći skok stiže nam krajem vikenda, kada će temperature u Srbiji biti čak do 16 stepeni. Ali zimi tu nije kraj.

Nakon toplog i gotovo prolećnog vikenda, već u narednoj nedelji temperature se vraćaju u “normalu”, što nam donosi blago zahlađenje i vrednosti temperature do 5, 6 stepeni, kaže meteorolog “Weather2Umbrella” Đorđe Đurić.

Biometeorološke prilike mogu uticati relativno povolјno na hronično obolele i osetlјive osobe. U jutarnjim satima oprez se savetuje cerebrovaskularnim bolesnicima i astmatičarima. Poremećaj sna i glavobolјa su moguće meteoropatske reakcije.

Prema njegovim najavama, do kraja tekućeg meseca neće biti većih temperaturnih oscilacija, a maksimalne temperature u februaru iznosiće 15, 16 stepeni, dok se ne očekuje drastičan pad temperature, ispod nultog podeoka recimo, osim na planinama, narvno.

“Srednje vrednosti temperature tokom februara kretaće se oko petog podeoka, sa mogućim oscilacijama do 10, 11 stepeni. Gotovo je nemoguće da temperatura dostigne vrednosti oko 20 stepeni, ali ni da padnu ispod nule”, rekao je za “Blic” meteorolog Đurić.

Đurić dodaje i da do 22, 23. februara nema na vidiku zahlađenja sa snegom u nižim predelima, te očekuje da istog neće biti ni do kraja meseca, ali da postoji mogućnost padavina u vidu kiše.

Izvor: Blic/RHMZ

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments