Stiže još 1.519 dinara besplatnih akcija od Aerodroma

       
Foto: beg.aero

Nadzorni odbor Aerodroma “Nikola Tesla” sazvao je redovnu skupštinu za 18. mart na kojoj će, između ostalog, biti podeljena i prošlogodišnja dobit. Nakon toga bi građani trebalo da dobiju dividendu u neto iznosu od 1.519,32 dinara po akciji. Oni koji do sada nisu podizali ništa, moći će da podignu 10.432 dinara. 

Prema njegovim rečima, isplata će verovatno biti veoma brzo posle skupštine, a svi građani koji su imali pravo na besplatne akcije, dobili su po jednu akciju Aerodroma.

“Računajući dividende iz prošlosti, od Aerodroma su građani dobili ukupno 1.780 dinara”, kaže Gujaničić.

Pitali smo ga da nam prokomentariše i kako se sada akcije Aerodroma “Nikola Tesla” sada kotiraju na berzi.

“Što se riče tih akcija, one beleže silazni pad i to je upravo posledica činjenice da je prošao presek za isplatu vanredno visoke dividende”, objašnjava Gujaničić i dodaje da s obzirom na to da će u bliskoj budućnosti dividende biti značajno niže, za očekivati je nastavak pada cene ove akcije.

Podsetimo da je krajem avgusta prošle godine na ime dividendi od NIS-a na račune građana uplaćen 181 dinar na ime pet akcija. Takođe, sredinom jula na ime dividendi od “Telekoma Srbija” na račune je uplaćeno 267,53 dinara, što je iznos za 31 akciju.

Izvor: Blic

Komentari: