Sadnjom 101 drveta opština Titel je, povodom oslobođenja u Prvom svetskom ratu, 20. novembra, na Svetski dan deteta, započela akciju pošumljavanja u kojoj će biti posađeno po jedno drvo za svakog stanovnika Titela.

Tokom jeseni i proleća biće zasađeno 16.000 sadnica u svih šest opštinskih naselja – Titelu, Gardinovcima, Loku, Vilovu, Šajkašu i Mošorinu.

Prvo drveće u akciji pošumljavanja zasadili su na ulazu u Titel, uz regionalni put koji povezuje Titel i Novi Sad, predsednik opštine Titel Dragan Božić, predsednica Skupštine opštine Vesna Кnežević, članovi opštinskog veća, odbornici i građani.

“Opština Titel prva u Vojvodini kreće s akcijom pošumljavanja, koja se sprovodi kako bi se podigao kvalitet života naših građana, smanjio uticaj CO2 i ostalih faktora na životnu sredinu i podigao kvalitet vazduha, kako u Titelu, tako i u širem okruženju. Tokom jesenjeg pošumljavanja biće posađeno 5.500 sadnica drveća, što simbolično odgovara ukupnom broju domaćinstava u svim naseljima opštine Titel. A na proleće ćemo posaditi još 10.500 sadnica”, rekao je Dragan Božić predsednik opštine Titel.

Drveće je posađeno na više lokacija u Titelu i drugim naseljenim mestima, u blizini škola, vrtića, domova zdravlja, lokalnih i regionalnih puteva. Akcija pošumljavanja trajaće celog novembra, i u nju će biti uključeni svi lokalni funkcioneri i radnici lokalne samouprave, stanovnici Titela, udruženja građana, škole, vrtići, zdravstvene ustanove. Najveći broj sadnica biće posađen u naseljenim mestima kako bi se podigao kvalitet vazduha, a jedan deo sadnica biće posađen pored puteva kao vetrozaštitni pojas.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments