(FOTO) Jubilarna deseta akcija “Za čistije i zelenije škole u Vojvodini”

       

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević, zajedno sa potpredsednikom Mihaljem Njilašom, uručio je danas, 5. juna nagrade najuspešnijim vaspitno-obrazovnim institucijama u okviru programa “Za čistije i zelenije škole u Vojvodini” za 2018/2019. godinu.

Reč je o programu Pokrajinske vlade, koji se realizuje deset godina, s ciljem da se u vrtićima, školama i lokalnim zajednicama širom Vojvodine podigne svest i lična odgovornost za svoju okolinu od najmlađih dana.

Potpredsednik Milićević je naglasio da impresivne brojke govore o tome šta je sve postignuto kroz ovu akciju u protekloj deceniji.

Ovogodišnja akcija organizovana je u saradnji i partnerstvu sa domaćinom opštinom Sremski Karlovci. Milićević je naglasio da je cilj da se akcija širi ka drugim gradovima i opštinama u Vojvodini.

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Mihalj Njilaš naglasio je da je ova akcija iz godine u godinu jačala, kako po broju učesnika i uloženim sredstvima, tako i po broju partnera koji su se pridružili.

Brankica Tabak, podsekretar u Pokrajinskom sekretarijatu za urbanizam i zaštitu životne sredine, koji je koordinator programa “Za čistije i zelenije škole u Vojvodini”, kazala je da je potreba u očuvanju životne sredine i te kako prepoznata.

Predsednik opštine Sremski Karlovci Nenad Milenković kazao je da ova akcija Pokrajinske vlade, u saradnji sa lokalnim samoupravama, mladim naraštajima šalje poruku kako i na koji način treba da se odnosimo prema životnoj sredini.

U ovoj, 10. jubilarnoj godini, zbog značaja koji ima u izgrađivanju ekološke kulture, program je dodatno ojačan. Ovogodišnji fond za nagrade povećan je na 4,2 miliona dinara, a programu, koji realizuju pet pokrajinskih sekretarijata sa partnerima iz civilnog sektora – Pokretom gorana i Riken fondom za reciklažu limenki, pridružili su se i javna preduzeća “Vojvodinašume”, Nacionalni park Fruška gora, Grad Novi Sad i Grad Beograd, kao i velike kompanije kao što su NIS i Beočinska fabrika cementa “Lafarž”.

Autor: nsuzivo.rs

Komentari: