Pogon kompanije “Essex Europe”, u kojem će se proizvoditi emajlirana bakarna žica, otvorena je danas, 29. novembra u Zrenjaninu. Reč je o prvom pogonu te kompanije u Srbiji, koji će, kako je najavljeno, zaposliti 160 radnika.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, prisustvovali su današnjem svečanom otvaranju u Zrenjaninu.

“Ovo je velika investicija i ovo je veliki dan za Zrenjanin. Izvoz iz ove kompanije će iznositi 150 miliona evra, plate će biti iznad proseka i to nam govori da je dolazak kompanije Eseks veliki poduhvat za Zrenjanin, Vojvodinu i celu Srbiju”, rekao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

On je istakao da će Pokrajinska vlada, zajedno sa Vladom Srbije i lokalnim samoupravama, nastaviti da investira u izgradnju i opremanje poslovnih zona kako bi se stvorili najbolji uslovi za dolazak stranih investitora.

“Veoma sam srećan što smo danas u Zrenjaninu i što otvaramo fabriku koja će zaposliti 160 radnika. Vlada Srbije je pomogla ovu investiciju, jer želimo da zaposlimo Srbiju i da našoj deci pružimo sigurnu budućnost”, rekao je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, dodavši da ga posebno raduje činjenica što su mnoge korejske kompanije pokazale interesovanje za ulaganje u našoj zemlji.

Predsednik kompanije “LS Corporation” Кristofer Кu zahvalio je Vladi Srbije na podršci pri realizaciji investicije, podsetivši da je njena vrednost 30 miliona evra.

“Nekoliko korejskih kompanija uviđa dobre mogućnosti srpske privrede i pokazuju interesovanje za investiranje, a ambasada Republike Кoreje ulaže velike napore kako bi Srbiju predstavila kao dobro mesto za ulaganje”, izjavio je ambasador Republike Кoreje Če Hjongčan

Zahvalivši se kompaniji “Essex”, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić rekao je da je taj grad postao dobro mesto za ulaganje, a da u prilog tome ide podatak da je prošle godine otvoreno 3.000 novih radnih mesta, a ove godine 1.600.

“Essex Europe” sa sedištem u Francuskoj, evropska je podružnica kompanije “Superior Essex” iz SAD i vodeći je dobavljač žice za proizvodnju transformatora, motora i generatora.

Кompanija “Superior Essex”, globalni je lider sa 85 godina iskustva u proizvodnji i distribuciji bakarnih i aluminijumskih žica i deo je južnokorejske “LS Group”-e, vodeće kompanije u oblasti elektromaterijala i elektronike, čiji ukupni promet iznosi 19 milijardi dolara.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments