(FOTO) Radova na obnovi zrenjaninskog Gradskog stadiona

       

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas, 30. maja Gradski stadion u Zrenjaninu gde su u toku radovi na prvoj fazi rekonstrukcije stadiona, zajedničkog projekta Pokrajinske vlade i Grada Zrenjanina, vrednog 198 miliona dinara.

Mirović je ovom prilikom izjavio da je pored rekonstrukcije atletske staze koja je u toku, u planu i rekonstrukcija bina i svlačionica na stadionu, čime će Zrenjanin dobiti vrhunski objekat, koji će služiti razvoju sporta.

“Sport u Zrenjaninu je veoma razvijen, sa velikom tradicijom, i ovo je bio neophodan infrastruktirni projekat, koji će omogućiti da se u budućnosti još bolje razvija”, kazao je Mirović i dodao da je na ovom stadinu ponikla Ivana Španović, te da veruje da će u budućnosti dati nove šampione u atletici i drugim sportovima.

Mirović je još dodao da će obnovom stadiona u Zrenjaninu, u Vojvodini zajedničkim snagama Pokrajine i opština, pod reflektorima biti četiri stadiona, među kojima su i oni u Novom Sadu, Subotici i Bačkoj Palnci.

Rekonstrukcija zrenjaninskog stadiona radi se u skladu sa zahtevima Međunarodne atletske asocijacije za takmičenja međunarodnog ranga. Predviđena je obnova i opremanje atletskim rekvizitima – osam traka za trčanje, zatim atletskih borilišta za bacanje diska, kladiva i kugle, te za daljinske i skokove u vis. Takođe, biće urađena i odgovarajuća komunalna infrastruktura sa ciljem da Gradski stadion u Zrenjaninu dobije izgled koji zaslužuje.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić se zahvalio Pokrajini na podršci u obnovi stadiona, u koji više decenija nije ulagano.

Obilasku radova prisustvovali su pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Nedeljko Кovačević.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments