Najboljim pojedincima i privrednim društvima dodeljene su Godišnje nagrade Privredne komore Vojvodine za značajna privredna ostvarenja u 2017. godini.

Nagrađena su tri privredna društva i dva pojedinca – za uspešno poslovanje i postignute vrhunske rezultate u oblasti industrije ovogodišnji laureat je JP „Transnafta”, Pančevo, u oblasti usluga to je „Mikromarket NS doo”, Novi Sad, u oblasti poljoprivrede „Doo Vrebalov agrar”, Novi Bečej.

Dobitnica nagrade za  najuspešniju privrednicu  je Katalin Mužlai, vlasnica porodične farme muznih krava „Mužlai” iz Bačkog Gradišta, dok je za najuspešnijeg privrednika priznanje dodeljeno Miroljubu Kršaninu, predsedniku borda direktora kompanije „Tehnomarket doo”, Pančevo.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović  čestitao je dobitnicima istakavši da bez preduzimljivosti i kreativnosti pojedinaca, uređenog privrednog ambijenta i dobro osmišljene i odlučno sprovođene ekonomske politike, nema privrednog razvoja društva.

„Za to je, u poslednjih nekoliko godina, najbolji primer upravo naša zemlja i naša pokrajina. Najbolji dokazi za to su kontinuiran rast bruto-domaćeg proizvoda, ekspanzija investicija i otvaranje novih radnih mesta, stalno povećavanje industrijske proizvodnje i izvoza i, najzad, rapidan pad nezaposlenosti”, rekao je predsednik Mirović.

Na današnjoj svečanosti, predsednik PKV Boško Vučurević istakao je da je PKV bila, i da je i danas mesto okupljanja privrednika, razmene ideja, iskustava i, kako kaže, prostor u kom dolazi do povezivanja svih onih koji utiču na kreiranje snažnijeg privrednog ambijenta.

„Kao značajan servis privrednicima u svakodnevnom poslovanju i podrška u jačanju tržišne konkurentnosti, prošle godine smo pokrenuli unutrašnju reformu i intenzivirali sve svoje aktivnosti. Vi, privrednici, ste najvažniji partneri u svim segmentima našeg poslovanja”, rekao je Vučurević i dodao da nagrađeni privrednici svojim primerom ohrabruju i druge da svoje kapacitete, kako kaže, intenzivno usmere ka postizanju kvaliteta, uspešnosti, izvrsnosti i konkurentnosti.

U ime ovogodišnjih dobitnika, skupu se obratio direktor JP „Transnafta” Tomislav Basta zahvalivši se na priznanju i rekavši da je priznanje PKV dodatni motiv za sve zaposlene i jedna snaga i nova energija u celoj kompaniji za neke nove, buduće uspehe.

„Veoma mi je veliko zadovoljstvo i čast što je ova kompanija dobila ovako jednu prestižnu nagradu. Prija kad neko posmatra vaš rad sa strane i pozitivno to boduje, i kaže da je to uspešno”, naglasio je Basta.

autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments