Kikinda se sprema za 38. po redu ”Dane ludaje” (VIDEO)

Foto: Vojvodina uživo
Uz gajde, dobošara i čuvenu pitu bundevaru, danas je u Info centru Turističke organizacije Vojvodine, najavljena tradicionalna manifestacija, brend Kikinde, „Dani ludaje“. Manifestacija će se ove godine održati od 14. do 17. septembra u Kikindi, i to po 38. put.

– Reč je o jednoj od najleših manifestacija, za koju smo na konto kvalitet i sadržine programa, dobili 2017. godine prestižnu nagradu ”Turistički cvet”. Sama nagrada je doprinela podizanju turističkog potencijala, ne samo našeg grada, nego i kompletne zemlje i faktički učinili da Kikinda postane prepoznatljiva.  U prilog tome ide i činjenica, da smo od prošle godine deo Svetske asocijacije proizvođača bundeva, tako da su rezultati takmičara u kategoriji teških i dugačkih bundeva svetski priznati, a sama manifestacija nas stavlja na svetsku mapu dešavanja, ističe zamenik gradonačelnika Kikinde Dijana Jakšić Kiurski.

Uz tradicionalne programe poput „Karnevala predškolaca“, „Banatskog fruštuka“, „Evropskog kutka“ i merenja najteže ludaje i najduže tikve, i ove godine sve četiri večeri tokom trajanja manifestacije biće u znaku muzike različitih žanrova.

Zvanična boja manifestacije je narandžasta, jer simbolizuje ludaju (bundevu) koja se vekovima uzgaja u ovim predelima. Centralni događaj je merenje najtežih i najdužih ludaja, a manifestacija je nosilac i prestižne nagrade “Turistički cvet’’.

vojvodinauživo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti