Lekari u Vojvodini obeležili jubilej

       
Foto: GE Veluson Club

Svečanom sednicom Skupštine Regionalne lekarske komore Vojvodine obeleženo je 90 godina od osnivanja Lekarske komore Dunavske banovine i 15 godina od ponovnog početka rada Lekarske komore Vojvodine.

Godine 1929. Ministarstvo socijalne politike i narodnog zdravlja Кraljevine Jugoslavije donelo je odluku o novoj teritorijalnoj podeli lekarskih komora u državi. Na tadašnjoj teritoriji koju je pokrivala Lekarska komora za Srbiju, Vojvodinu i Srem postojale su četiri lekarske komore sa ukupno 2000 članova. Danas samo Regionalna lekarska komora Vojvodine ima preko 7800 članova.

Obraćajući se prisutnim članovima Skupštine, pokrajinski sekretar za zdravstvo prof. dr Zoran Gojković podsetio je na to da nema većeg napretka za jedno društvo od zdrave nacije. Zato država, kako je rekao sekretar Gojković, kontinuirano radi na poboljšanju materijalnog statusa i uslova rada svih zaposlenih u zdravstvenom sektoru, ali i na edukaciji i usavršavanju lekara, jer je to osnova za zdravu populaciju, a samim tim i za prosperitet društva u celini.

Lekarska komora Vojvodine osnovana je 2004. godine kao nezavisna i profesionalna organizacija lekara, a od 2005. godine, kada je donet Zakon o komorama, nastavila je sa radom u okviru Lekarske komore Srbije, kao Regionalna lekarska komora Vojvodine.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments