Mirović najoštrije osudio akte terorizma na Kosovu i Metohiji

       

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović osudio je danas, 28. maja jasne akte terorizma, koje na Kosovu i Metohiji, posebno na severu Kosova, provode organi privremene vlasti u Prištini.

“Jasni akti terorizma, kroz upad takozvanih specijalnih policijskih jedinica ROSU, teror koji provode na Kosovu i Metohiji, predstavljaju jasan znak divljačkog nasilja koje mora odmah biti zaustavljeno. Pokrajinska vlada daje svu neophodnu podršku državnim organima, predsedniku Republike Srbije, Savetu za nacionalnu bezbednost, organima vojske i policije, da sve ono što u skladu sa Ustavom i zakonom bude doneto, u toku današnjeg i narednih dana, zaista bude i sprovedeno”. Mirović je dodao da je predsednik Srbije u više navrata jasno ukazivao da će do akata terorizma doći , što se tokom jutra i desilo na severu Kosova i Metohije.

“Za Pokrajinsku vladu je to jasan znak da sve što se kao mera dijaloga moglo definisati minulih nedelja i meseci, ovakvim jasnim aktom terorizma pada u vodu”, kazao je Mirović. On je dodao da je na nama i kao građanima, i kao ljudima koji su zabrinuti za sudbinu našeg naroda na KiM, da jasno stanemo uz naše državne organe.

Autor: nsuzivo.rs

Komentari: