Mirović najoštrije osudio akte terorizma na Кosovu i Metohiji

       

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović osudio je danas, 28. maja jasne akte terorizma, koje na Кosovu i Metohiji, posebno na severu Кosova, provode organi privremene vlasti u Prištini.

“Jasni akti terorizma, kroz upad takozvanih specijalnih policijskih jedinica ROSU, teror koji provode na Кosovu i Metohiji, predstavljaju jasan znak divljačkog nasilja koje mora odmah biti zaustavljeno. Pokrajinska vlada daje svu neophodnu podršku državnim organima, predsedniku Republike Srbije, Savetu za nacionalnu bezbednost, organima vojske i policije, da sve ono što u skladu sa Ustavom i zakonom bude doneto, u toku današnjeg i narednih dana, zaista bude i sprovedeno”. Mirović je dodao da je predsednik Srbije u više navrata jasno ukazivao da će do akata terorizma doći , što se tokom jutra i desilo na severu Кosova i Metohije.

“Za Pokrajinsku vladu je to jasan znak da sve što se kao mera dijaloga moglo definisati minulih nedelja i meseci, ovakvim jasnim aktom terorizma pada u vodu”, kazao je Mirović. On je dodao da je na nama i kao građanima, i kao ljudima koji su zabrinuti za sudbinu našeg naroda na КiM, da jasno stanemo uz naše državne organe.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments