Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić, uručio je danas ugovore o subvencijama vredne 250 miliona dinara predstavnicima 19 privatnih kompanija po osnovu Konkurasa za dodelu sredstava iz Budžetskog fonda za sprovođenje mera razvojne politike AP Vojvodine.

”Ulaganje u privredu, ujedno znači ulaganje i u kulturu, obrazovanje, zdravstvo i druge oblasti od vitalnog značaja za društvo”, poručio je Bjelić i naglasio da Pokrajinska vlada u koordinaciji sa Razvojnom agencijom Vojvodine, pružajući podršku kompanijama u razvoju,
nastavlja sa politikom podsticanja bržeg privrednog razvoja AP Vojvodine.

Realizacijom investicionih projekata u ovih 19 kompanija koje su kroz sistem bodovanja izdvojene kao najlikvidnije, u narednom periodu, predviđa se otvaranje oko 530 novih radnih mesta. Takođe, radna mesta moraju biti zadržana od tri do pet godina nakon realizacije projekta, a isplaćena zarada za novozaposlene radnike najmanje 20 odsto viša u odnosu na minimalnu zaradu u Republici Srbiji.

”Sredstva su obezbeđena prvoklasnim bankarskim garancijama, a potpisnici će kao i do sada, izveštaje o realizaciji projekta koji podrzaumevaju podatke o upražnjenim radnim mestima i odgovarjućim propisanim visinama plata zaposlenih, dostavljati Razvojnoj agenciji Vojvodine na kvartalnom nivou”, pojasnio je Bjelić.

On je podsetio da je ovo drugi cuklus dodele subvencija u okviru te konkursne mere, te da će ukupno opredeljena sredstva obezbediti 1060 novih radnih mesta na teritoriji Vojvodine.

Subvencijama su obuhvaćene sve tri kategorije privrednih društava – mala, srednja i velika preduzeća i većina je iz reda proizvodnih delatnosti.

autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments