Preko 16,5 miliona dinara izdvojeno je iz pokrajinskog budžeta za opremanje industrijskih zona, i izradu studija izvodljivosti za strateške projekte u 18 opština u Vojvodini.

Predstavnicima 18 lokalnih samouprava ugovore je uručio pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić  i tom prilikom istakao da je novac za projekte raspoređen po principu ravnomernog regionalnog razvoja.

„Priprema projektno tehničke dokumentacije je složen proces ali i preduslov za pravilno upravljanje regionalnim razvojem, stoga ulažemo napore da zajedničkim snagama i udrženim finansiranjem dođemo do gotovih projekata“, poručio je sekeretar Bjelić .

Pravo na bespovratne subvencije po osnovu Konkursa za sufinansiranje projekata od strateškog značaja u oblasti regionalnog razvoja ostvarile su opštine: Apatin, Bački Petrovac, Sremski Karlovci, Srbobran, Beočin, Inđija, Novi Knjaževac, Titel, Odžaci, Vrbas, Temerin, Kanjiža, Bačka Palanka, Žitište, Bač, Sečanj, te gradovi Sremska Mitrovica i Sombor.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments