Nekadašnja perjanica jugoslovenske privrede i sporta, ponovo bi mogla da postane kolevka rukometaških i košarkaških asova Srbije. Vrbašani uskoro dobijaju nove terene za rukomet i basket, urađene u skladu sa poslednjim evropskim standardima.

Čelnici ove opštine obezbedili su čak 12.5 miliona dinara koji će biti investirani u izgradnju novog terena ali i u prateći sadržaj namenjen svim generacijama. Tako će, najmlađi stanovnici bloka Save Kovačevića, u svom komšiluku uživati u bogato opremljenom dečjem igralištu, dok će oni nešto stariji, na raspolaganju imati teren i teretanu na otvorenom.

AKRILNA PODLOGA

Naša redakcija imala je ekskluzivnu priliku da pogleda prezentaciju i specifikaciju ove investicije. Prema informacijama u koje smo imali uvid, dečje igralište sadržaće klackalicama, dva tipa vrteški, njihalicom i  kulama sa toboganom, dok će podloga biti sačinjena od mekanih materijala.
Budući teren za rukomet i basket planiran je u dimenzijama 40×20 metara, biće presvučeni sportskom akrilnom podlogom, u planu je reparacija postojećeg koša, ali i potpuno nova oprema za rukomet. Oko terena biće izgrađene pristupne staze i tribine u tri reda dužine 17 metara, namenjene za odmor i praćenje sportskih događaja.

Ugovor za finansiranje ovog projekta potpisali su ministarka za životnu sredinu Irena Vujović i predsednik opštine Vrbas Predrag Rojević Foto: Opština Vrbas

SPRAVE ZA VEŽBANJE

Teretanu na otvorenom činiće ukupno pet sprava za vežbanje, među kojima podesiva benč klupa, steper i druge mašine za razvoj svih grupa mišića.

Ugovor za finansiranje ovog projekta potpisali su ministarka za životnu sredinu Irena Vujović i predsednik opštine Vrbas Predrag Rojević. Njime je predviđeno da Ministarstvo sufinansira izgradnju i opremanje sa 10 miliona, dok će iz budžetske kase Vrbasa biti uloženo 2.5 miliona dinara.

Stefan Koprivica

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments