Novi pogon japanske kompanije JTI u Senti

       

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas, 3. juna zajedno sa predsednicom Vlade Srbije Anom Brnabić kompaniju Japan Tabacco International (JTI), u Senti, u kojoj je u rad puštena nova proizvodna linija za pakovanje cigareta, investicija vredna tri miliona dolara.

JTI u Srbiji posluje od 2006, kada je kupio Duvansku industriju u Senti. Ta kompanija spada među najuspešnije u našoj zemlji, i jedina je inostrana kompanija koja otkupljuje domaći duvan.

Mirović je ovom prilikom izjavio da je JTI od dolaska na srpsko tržište, investirala 180 miliona dolara.

“Za nas je najvažnije da je dolazak JTI u Srbiju značio otvaranje velikog broja sigurnih i dobro plaćenih radnih mesta za naše ljude”, kazao je Mirović i dodao da je ta kompanija mobilisala još veći broj domaćih proizvođača duvana, koji imaju siguran plasman, a time i izvesnu egzistenciju za sebe, svoje porodice i zaposlene.

Ana Brnabić je naglasila da je u Srbiji sve veći broj japanskih investucija. Ona se zahvalila JTI kompaniji što je u našoj zemlji prepoznala potencijal za ulaganje i pouzdanog i predvidivog partnera. Brnabić je još dodala da je JTI jedna od pet kompanija koje najviše uplaćuju u budžet Srbije, i izrazila uverenje da će novi pogon dati dodatni prohod.

Kako je rekao Mucuo Ivai, predsednik duvanske divizije JT grupe, fabrika u Senti je jedno od postrojenja sa najboljim učinkom na globalnom nivou. On je naveo da je novi pogon, koji je danas otvoren, još jedan korak napred u poslovanju u Srbiji.

Ambasador Japana u Srbiji Đunići Marujama se zahvalio Republičkoj i Pokrajinskoj vladi i opštini Senta na dosadašnjoj podršci. On je izrazio uverenje da će JTI dodatno razviti poslovanje i dati doprinos daljem razvoju Srbije u svima aspektima.

Ceremoniji puštanja u rad nove prouzvodne linije i obeležacanja dve decenije poslovanja JTI na globalnom nivou prisustvivali su i predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor i predstavnici opštine Senta.

Autor: nsuzivo.rs

Komentari: