Obnavljanje Doma za duševno obolela lica “Čurug”

       

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas, 24. maja Dom za duševno obolela lica “Čurug” u Čurugu i održao radni sastanak sa direktorom te ustanove Miroslavom Кresićem, kako bi se upoznao sa problemima koje imaju i korisnici i zaposleni u ovoj ustanovi socijalne zaštite.

“Nisam zadovoljan stanjem koje sam danas zatekao ovde. Pokrajinska vlada izdvojiće sredstva za odgovarajuće uslove za život i rad i korisnika i zaposlenih”, rekao je predsednik Mirović i dodao da će se do 2020. godine završiti projektna dokumentacija za sveobuhvatnu rekonstrukciju ovog doma i Doma u Staroj Moravici.

Cilj nam je, i zato smo danas ovde, da rešimo višegodišnje probleme koji postoje u ovoj ustanovi, u kojoj nije bilo infrastrukturnih ulaganja skoro 40 godina, kazao je Mirović.

“Pokrajinska vlada nastaviće sa podrškom ovoj ustanovi, kako bi se stvorili elemenatrni uslovi, a kao prioritet ugradićemo sitem protivpožarne zaštite i sanirati sanitarne čvorove. Plan nam je da unapredimo program socijalne zaštite i da korisnicima pomognemo da im svakodnevni život bude lakši i sadržajniji”, izjavio je predsednik Mirović.

Dom za duševno obolela lica “Čurug” izgrađen je 1955. godine, ustanova je socijalne zaštite koja pruža usluge domskog smeštaja i podršku osobama sa psihičkim smetnjama sa teritorije čitave Republike Srbije. Ovo je jedna od 27 ustanova čiji je osnivač AP Vojvodina, kapaciteta 200 korisnika.

Radnom sastanku prisustvovao je i pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments