“Office 365 education” platforma u 52 škole u Vojvodini

       

U Pokrajinskoj vladi juče je održana prezentacija platforme “Office 365 education” koja omogućava digitalizaciju i unapređenje obrazovnog procesa, za koju je iz pokrajinskog budzeta izdvojeno 20 miliona dinara, a koja će biti uvedena u 52 škole u AP Vojvodini.

Platforma “Office 365 education“ biće uvedena u obrazovni proces u 31 gimnaziji, 13 srednjih stručnih škola i osam škola.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović rekao je da je ova platforma veoma značajna jer će omogućiti lakše povezivanje profesora, nastavnika i učenika.

“Ova majkrosoft platforma biće vrsta kreativnog prozora, koja će značajno unaprediti obrazovni sistem, a u budućnosti na njoj možemo razvijati nove vidove obrazovanja, kako bi na savremeniji način pristupali obrazovanju“, izjavio je predsednik Mirović.

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine-nacionalne zajednice Mihalj Njilaš rekao je da je krajnji cilj modernizacija obrazovanja, a da je ova platforma važan korak na tom putu, te dodao da njeno uvođenje u obrazovni proces vodi ka inovativnijoj i kreativnijoj nastavi.

Autor: nsuzivo.ts

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments