Претрага
Претрага
Close this search box.

Opština Bačka Palanka ispunila želju roditelja: Izgrađen šesti vrtić “Duga” (FOTO/VIDEO)

Foto: Vojvodina uživo
Opština Bačka Palanka je u poslednjih 7 godina izgradila čak 6 vrtića, dok je poslednji, vrtić “Duga” izgrađen po želji roditelja. Pomenuti vrtić svečano je otvoren 24. oktobra u kvartu Sinaj, a zahvaljujući tome, lista čekanja je postala prošlost.

Sa prostorom od 1.307 kvadrata, kapacitetom za 200 dece i modernim sadržajima, ovaj vrtić ne samo da je eliminisao liste čekanja, već je stvorio izvanredne uslove za igru, učenje i razvoj mališana. Osim impresivnog broja radnih soba i trpezarija, vrtić “Duga” se može pohvaliti i fiskulturnom salom, kuhinjom, kancelarijama i ostalim pratećim prostorijama koje su neophodne za optimalno funkcionisanje vrtića.

Pored toga, unutar i oko vrtića nalaze se pešačke staze, parking prostor, kolski ulaz u dvorište vrtića, saobraćajna signalizacija, osvetljenje duž rute od Topolske ulice do ulice Marka Oreškovića…

Opština Bačka Palanka je posvetila značajnu pažnju unapređenju uslova za obrazovanje i brigu o deci, što se ogleda u otvaranju vrtića “Mali princ” u Obrovcu, “Kockica” u Silbašu, kao i u rekonstrukciji vrtića “Leptirić” i “Bambi”. Dok je vrtiću “Snežana” obezbeđen celodnevni boravak za decu iz Čelareva.

Bitno je pomenuti da je Bačka Palanka jedna od 52 lokalne samouprave koje su, putem konkursa Ministarstva za brigu o porodici i demografiji, dobile sredstva za sufinansiranje pronatalitetnih projekata i mera.

Za podršku opštine Bačka Palanka i opremanje novog vrtića, Ministarstvo je obezbedilo devet miliona dinara, dok je opština izgradila vrtić iz sopstvenog budžeta.

Značajni pomak je i energetsko unapređenje centralne zgrade PU “Radosno detinjstvo”, na kojoj je zamenjen krov i stolarija na celoj zgradi, a zatim postavljena izolacija i nova fasada. Zahvaljujući tome obezbeđeno je bolje grejanje i klimatizacija.

Prilikom otvaranja, predsednik opštine Bačka Palanka, Branislav Sušnica izrazio je veliko zadovoljstvo novim objektom za mališane, ali i istakao da je ponosan što lista čekanja više ne postoji.

“Razgovarali smo sa roditeljima koji su dali predloge na kom mestu bi voleli da bude vrtić i kako bi želeli da on izgleda. Danas sa ponosom mogu da kažem da je Bačka Palanka stala u red gradova i opština, u kojima nema liste čekanja za vrtiće”, izjavio je predsednik ove opštine, Branislav Sušnica.

Pored toga, Sušnica je najavio i izgradnju još jednog vrtića u naselju Mladenovo.

Otvaranjem vrtića “Duga”, Opština Bačka Palanka postala je bogatija za šesti vrtić u poslednjih sedam godina, koji jasno ukazuje na njen kontinuirani trud da obezbedi kvalitetno predškolsko vaspitanje i obrazovanje najmlađih stanovnika.

vojvodinauživo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti