Novi pogon francuske multinacionalne kompanije Novares otvoren je danas, 16, oktobra u Zrenjaninu.

Tom prilikom predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izjavio je da je u Srednjobanatskom okrugu zabeležen najveći rast broja zaposlenih u našoj zemlji, te dodao da je to rezultat zajedničkog rada republičkih, pokrajinskih i gradskih institucija u stvaranju stabilnog poslovnog ambijenta.

“U Srednjobanatskom okrugu pokrenut je točak ekonomskog razvoja. Samo nove fabrike i nova radna mesta u celoj Vojvodini obezbediće ravnomeran regionalan razvoj i motivisati ljude da ostaju u svojim sredinama“, rekao je predsednik Mirović, zahvalivši se rukovodstvu Novaresa na odluci da prošire proizvodnju.

On je izjavio da je u proširenju fabrike Novares učestvovala i Pokrajinska vlada, obezbedivši 200.000 evra za subvencije za nova radna mesta, kroz programe podrške Razvojne agencije Vojvodine.

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je ovom prilikom da je 2017. u Zrenjaninu zaposleno 3.000 radnika, a ove godine 1.600, te dodao da će se dolaskom najveće grinfild investicije u Zrenjanin, kineske kompanije Šandong Linlong, taj trend i nastaviti.

Generalni direktor kompanije Novares Pjer Bule rekao je da je vrednost ove investicije 5 miliona evra, te da će u fabrici u Zrenjaninu u 2019. godini broj zaposlenih biti povećan sa 190 na 240.

“Francuske kompanije su sve prisutnije na ovim prostorima jer su Srbija i AP Vojvodina postale sigurno mesto za ulaganje“, rekao je ambasador Francuske u Srbiji, Frederik Mondoloni”.

Otvaranju novog pogona prisustvovao je i ministar privrede Goran Knežević.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments