Podrška razvoju hraniteljstva u AP Vojvodini

       

Povodom pet godina od osnivanja Centra za porodični smeštaj i usvojenje Novi Sad čiji je osnivač Pokrajinska vlada, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović posetio je danas, 20. februara, tu ustanovu socijalne zaštite u Sremskoj Kamenici i održao radni sastanak sa rukovodstvom.

“Petogodišnjica rada ovog Centra bila je prilika da posetimo ovu ustanovu i podržimo je u programima koje razvija u važnoj oblasti zaštite dece i omladine bez adekvatnog roditeljskog staranja”, rekao je predsednik Mirović.

On je dodao da će se do kraja godine otvoriti još jedan ovakav centar u Subotici, čime će se, kako je rekao, zaokružiti institucionalna podrška pre svega hraniteljskim porodicama i deci bez adekvatnog roditeljskog staranja.

Predsednik Mirović najavio je i izgradnju novog objekta u Novom Sadu, gde će biti smešten Centar za porodični smeštaj i usvojenje Novi Sad.

“Podržao sam ideju osnivanja udruženja hraniteljskih porodica Vojvodine, koje će u budućnosti imati podršku svih pokrajinskih ustanova iz ove oblasti”, izjavio je predsednik Pokrajinske vlade.

On je istakao da je socijalna zaštita veoma odgovorna oblast u kojoj ne može i ne sme biti greške.

“U Srbiji se trenutno nalazi oko 6.000 dece u sistemu socijalne zaštite, a na teritoriji AP Vojvodine oko 3.000 dece”, naglasio je predsednik Mirović.

Direktorka Centra za porodični smeštaj i usvojenje Novi Sad Ivana Koprivica izjavila je da se danas obeležava mali jubilej ove ustanove i otvaranje novih prostorija.

“Centar je osnovan radi pružanja usluga procene i savetovanja budućih hranitelja i usvojitelja u cilju zaštite dece i omladine bez roditeljskog staranja i prva je ustanova ovog tipa u AP Vojvodini”, istakla je direktorica Koprivica.

Autor: nsuzivo.rs

Komentari: