Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović primio je danas, 20. novembra Pjera Кišlija, predsednika Privredne komore Departmana Valdoaz i privrednike iz Francuske, sa kojima je razgovarao o jačanju privredne saradnje AP Vojvodine i te francuske regije.

Na sastanku održanom u Pokrajinskoj vladi istaknut je značaj tradicionalno prijateljskih odnosa Republike Srbije i Republike Francuske, kao i ogroman potencijal za intenziviranje i proširenje saradnje.

“Ima mnogo prostora za napredak. AP Vojvodina sigurno je mesto za investitore, spremni smo za nova direktna ulaganja kroz industrijske zone koje smo izgradili i opremili širom AP Vojvodine”, istakao je predsednik Mirović.

“Cilj naše posete AP Vojvodini je unapređenje ekonomske saradnje”, kazao je predsednik Кišli i dodao da se uverio da je AP Vojvodina stabilna i atraktivna za ulaganja.

Departman Valdoaz sedište je brojnih francuskih kompanija u okviru pariskog regiona i sa AP Vojvodinom ima potpisan Sporazum o saradnji u oblastima od zajedničkog interesa.

Sastanku su prisustvovali i predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević i direktor Razvojne agencije Vojvodine Nikola Žeželj.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments