foto: Pokrajinska vlada

Povezivanje razvijenih i rastućih tržišta kroz partnerstvo za inkluzivni rast i održivi razvoj, tema je 8. Godišnjeg investicionog foruma, koji se održava od 9. do 11. aprila u Dubaiju.  Ove godine okupio je predstavnike 140 zemalja, a na poziv šeika Muhameda bin Rašida al Maktouma, potpredsednika i premijera Ujedinjenih Arapskih Emirata i vladara Dubaija, forumu prisustvuje i  predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Na marginama foruma, predsednik Mirović sastao se sa ministrom ekonomije Ujedinjenih Arapskih Emirata, Sultanom bin Saeedom al Mansourijem, sa kojim je razgovarao o mogućnostima investiranja kompanija iz UAE u AP Vojvodinu, posebno u oblasti saobraćaja i transporta.

Tokom razgovora ocenjeno je da je privredna saradnja dveju zemalja dobra, ali da postoji mogućnost za inteziviranje i proširenje te saradnje.

Predsednik Mirović pozvao je investitore iz UAE da ulažu u pokrajinu, jer je danas Republika Srbija i AP Vojvodina, kako je rekao, zemlja privredne stabilnosti i ekonomskog razvoja.

„Učešće na ovom investicionom forumu predstavlja značajne mogućnosti za promociju privrede naše zemlje i pronalazak potencijalnih investitora“, rekao je predsednik Mirović.

Ovogodišnja nagrada koja se dodeljuje najuspešnijoj regionalnoj agenciji za najbolju investiciju u centralnoj i istočnoj Evropi i Turskoj u 2017. godini, u okviru Godišnjeg investicionog foruma, pripala je Razvojnoj agenciji Vojvodine za dolazak kompanije „Kontinental“ u Novi Sad.

izvor: Pokrajinska vlada

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments