Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović primio je danas, 29. novembra delegaciju poslanika Evropskog parlamenta iz francuske stranke Nacionalno okupljanje.

Francuski parlamentarci, sa Tijerijem Marijanijem na čelu, borave u višednevnoj poseti Srbiji, u organizaciji Fondacije “Identitet i demokratija”, koja organizuje prvi parlamentarni seminar u našoj zemlji.

U razgovoru sa evroparlamentarcima predsednik Mirović je istakao evropski duh i karakter Vojvodine, koji se pre svega ogleda u multinacionalnosti, multikonfesionalnosti i skladnom odnosu između većinskog naroda i nacionalnih manjina.

Na sastanku je ocenjeno je da Srbija ima svoje mesto u Evropskoj uniji. Кako je Mirović naveo, Srbija je uradila veći deo svog posla u procesu pridruživanja EU i želi jasne odluke i signale iz evropskih institucija.

“U procesu evrointegracija Srbije AP Vojvodina ima svoj doprinos. Pored učešća u radnim grupama za pojedina poglavlja, AP Vojvodina vodi aktivnu politiku kada je reč o regionalnim projektima i saradnji sa brojnim evropskim regionima”, kazao je Mirović.

Marijani je istakao da je poseta francuskih poslanika prilika da se upoznaju sa situacijom u našem regionu, pre svega radi formiranja stava u vezi sa pristupom Srbije Evropskoj uniji, ali i uspostavljanja političke, privredne i kulturne saradnje. On je dodao da za njegovu partiju nije pitanje da li će Srbija postati član Evropske unije, već kada.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments