Sredstva za visokoobrazovne institucije i darovite studente

       
Foto: Pokrajinska vlada

Juče, 19. juna, pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević uručio je rešenja predstavnicima visokoobrazovnih institucija iz AP Vojvodine koje su dobile sredstva u visini oko 20 miliona dinara, na osnovu četiri javna konkursa.

Sredstva iz budžeta Pokrajinskog sekretarijata za visoko obrazovanje i naučno istraživačku delatnost, u iznosu od 17,8 miliona dinara opredeljena su za razvojnoistraživačke projekate visokih škola strukovnih studija, zatim projekte koji se bave istraživačko-umetničkim stvaralaštvom u umetnosti i naučnoistraživačke projekte nacionalnih manjina. A sredstva od dva miliona dinara opredeljena su za podršku 13 darovitih studenata na šest fakulteta.

Preko konkursa za darovite studente, kako je Milošević naveo, kroz stipendije koje u iznosu od 15 hiljada dinara obezbeđuje Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučno istraživačku delatnost i 5 hiljada dinara koje obezbeđuje poslodavac, podržava se rano uključivanje studenata u rad.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments