Foto: ilovezrenjanin.com

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović otvorio je danas, 19. septembra u Zrenjaninu 3. sajam privrede “Zr Biz Net” i istakao da se Zrenjanin posle decenija stagnacije ponovo pokrenuo i postao vodeći industrijski centar i pokretač razvoja i Banata i cele naše zemlje.

O tome najbolje svedoče Eseks, Novares, Šangdong Linglog i druge kompanije koje su upravo ovaj grad izabrale za mesto svojih ulaganja, i na hiljade novih radnih mesta koja su otvorena samo u poslednjih nekoliko godina, dodao je Mirović.

“Gotovo svakog dana otvaramo nova gradilišta i nove fabrike, i sa ponosom mogu da kažem da smo AP Vojvodinu vratili na mesto broj jedan ne samo u Srbiji već i u okruženju”, kazao je predesdnik Mirović.

Tokom radne posete Zrenjaninu predsednik Mirović obišao je i Gradski stadion, koji je posle više decenija rekonstruisan, za šta je Pokrajinska vlada izdvojila 120,1 milion dinara.

Reč je o zajedničkom projketu Pokrajinske vlade i Grada Zrenjanina, čime je ovaj stadion dobio novu atletsku stazu u skladu sa zahtevima međunarodne atletske asocijacije za takmičenja međunarodnog ranga.

“Sledeće godine radićemo i drugu fazu radova kako bismo imali kompletno rekonstruisan stadion koji će omogućiti razvoj sporta u ovom delu Banata”, rekao je predsednik Mirović.

Predsednik Mirović obišao je danas u ovom gradu i radove na rekonstrukciji kanala Begej i najavio da će se raditi i nastavak rekonstrukcije kanala do rumunske granice.

U poslednje tri i po godine Grad Zrenjanin ima punu podršku Pokrajinske vlade. Danas smo okupili privrednike radi promovisanja Zrenjanina kao dobrog mesta za investiranje. Zrenjanin napreduje i razvija se svakim danom, otvorili smo 4.500 hiljade novi radnih mesta, a očekujemo i početak izgradnje najveće investicije u Srbiji, fabrike guma Šangdong Linglong, kazao je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments