Predstavnicima sedam zdravstvenih ustanova u Vojvodini uručeni su ugovori u vrednosti od 262 miliona dinara za investiciono održavanje objekata tih ustanova.

Juče, 14. avgusta, ugovore su uručili potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević, zajedno sa pokrajinskim sekretarom za zdravstvo doc. dr Zoranom Gojkovićem.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo doc. dr Zoran Gojković naveo je da su sa 262 miliona dinara koliko je raspodeljeno na osnovu javnog konkursa, obezbeđeni novi dijagnostički radiološki centar za bolnice u Vrbasu i Senti, priprema se projektna dokumentacija za kompletnu rekonstrukciju bolnice u Senti, završava se klimatizacija i opremanje poluintenzivnog i intenzivnog dela operacionih sala u bolnici u Sremskoj Mitrovici, Departman banje u Bezdanu opšte bolnice u Somboru dobiće novi banjski bunarski i bazenski kompleks, Dečja bolnica završava svoje spoljašnje uređenje i dobija protivpožarno stepenište, zatim na Institutu za onkologiju u Sremskoj Kamenici biće rekonstruisano interno odeljenja i izgrađen novi dijagnostički objekat za magnetnu rezonancu.

“Najviše sredstava na ovom konkursu dobio je Klinički centar Vojvodine, kao najveća zdravstvena ustanova na teritoriji Vojvodine i, nažalost, ustanova koja ima najlošiju infrastrukturnu situaciju. Krećemo u kompletnu rekonstrukciju Klinike za abdominalnu i transplatacionu hirurgiju, radićemo odeljenje intenzivne i poluintenzivne nege Klinike za infektivne bolesti, završavamo Kliniku za ginekologiju, uradiće se novi terapeutsko-bazenski kompleks za rehabilitaciju, Pokrajinsku bolnicu konačno priključujemo na gradsku toplanu, i finansiramo pripremu novih projekata za sledeći period“, naveo je doc. dr Gojković.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments