foto: Pokrajinska vlada

Novac za rekonstrukciju, adaptaciju, sanaciju i investiciono održavanje objekata -osnovnih i srednjih škola, predškolskih ustanova i domova učenika, danas su dobile  53 ustanove na teritoriji Vojvodine. Ukupna vrednost investicije Pokrajinske vlade je 150,4 miliona dinara.

Predsednik Mirović je prilikom dodela ugovora predstavnicima obrazovnih ustanova istakao da Pokrajinska vlada neće stati na ovom konkursu, i najavio da će u julu biti raspisan novi konkurs sa novim sredstvima.

„Mnogi nisu verovali da će se ovaj program sprovesti i da će trajati u kontinuitetu“, kazao je Mirović i dodao da se taj program ne može završiti dok se u svim osnovnim i srednjim školama, predškolskim ustanovama i učeničkim domovima u Vojvodini ne saniraju i rekonstruišu objekti i obezbedi energetska efikasnost.

Predsednik Pokrajinske vlade je podsetio da su prošle godine iz pokrajinskog budžeta podržana 122 projekta, te da su izvedeni radovi u 109 ustanova.

„Ova godina je za nas tek počela i ovih 150 miliona dinara je prva faza u realizaciji važnih investicija“, kazao je Mirović i dodao da će jedan deo poslova raditi Kancelarija za javna ulaganja Vlade Srbije sa kojom je Pokrajinska vlada uspostavila punu koordinaciju, dok će deo poslova raditi lokalne samouprave.

„Naš plan je da do kraja mandata ove vlade imamo pun kontinuitet u realizaciji ovih poslova. Želimo da sve škole budu rekonstruisane i da uslovi u kojima uče naša deca budu mnogo bolji“, kazao je Mirović i dodao da je važno da se uporedo sa tim radi na tehničkom osavremenjavanju obrazovnih ustanova.

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Mihalj Njilaš naglasio da je važno da se obezbedi odgovarajuća infrastruktura po evropskim standardima koja zadovoljava potrebe novog tehnološkog razvoja, kao i o potrebi kontinuiranog finansiranja u objekte koje koriste obrazovne ustanove.

„Odlučni smo da istrajemo i nastavimo ka cilju, a to je obezbeđivanje boljih uslova za boravak i rad u ustanovama obrazovanja i vaspitanja, imajući na umu, pre svega, interes dece koja pohađaju te ustanove“, kazao je potpredsednik Njilaš.

izvor: Pokrajinska vlada

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments