Izvinjenje u braku je ključ dobrog braka

       

Kad nekoga volite, treba slušati i šta vam govore vaši roditelji i prijatelji o njemu jer oni vide ono što vi trenutno ne možete da vidite, a kasnije to nećete moći ignorisati, savetuje Geri Čapman, autor knjige “Stvari koje sam želeo da znam pre braka”.

“Pravi muškarac prihvata odgovornost za svoje greške i zna da se izvini. Ista stvar važi i za žene. Kad se izvinite i priznate svoje greške, pokazujete da ste zreli. Ne možete imati dobar i uspešan brak pre no što naučite da se izvinite, ali i da oprostite tuđe greške. Povremeno će vam te greške koje su vas povredile pasti na pamet, ali ne morate se zbog toga osećati loše. Oprostiti znači da tuđu grešku ne koristite protiv njega”, objašnjava autor.

“Najbolje je da pitanje novca rešite pre braka. Morate se dogovoriti koliko ćete trošiti i da ste oboje zadovoljni dogovorenim iznosom. U protivnom će pitanje novca biti uzrok vaših svađa. Morate se dogovoriti i oko štednje novca. Neki ljudi svaki mesec sa strane stavljaju novac, a drugi ne štede uopšte i ironično, obično u braku završe baš ta dva tipa ljudi. Dogovorite se koliko novca ćete mesečno odvajati za štednju i za šta štedite”, savetuje autor i ističe da, osim o novcu koji imate, budete iskreni o onome koji dugujete.

Napominje i da je pre braka važno dobro upoznati roditelje svog partnera i to kako oni međusobno funkcionišu. “Odnos između roditelja je ‘model veze’ prema kojem je on odrastao, pa je moguće da će ga oponašati i ponašati se prema onome što je naučio u svom domu”, upozorava autor.

Autor: nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Isidora
21/02/2019 22:03

hvala, jako je korisno što nas učite da se treba izviniti kada nekog povredimo. kakvo ruganje profesiji!