Koliko ste brzo rekli ‘Volim te’? Naučnici tvrde da je veća verovatnoća da će muškarci to prvi reći

Foto: Pexels

Od prvog poljupca do upoznavanja prijatelja, postoji nekoliko ključnih prekretnica za koje se parovi nadaju da će dostići kada počnu da se zabavljaju. Sada su naučnici bacili novo svetlo na jedan od najznačajnijih koraka- „Volim te“.

Stručnjaci sa Univerziteta Abertai, u Škotskoj, otkrili su da je u više zemalja i kultura veća verovatnoća da će muškarci prvi priznati svoju ljubav.

Tim je angažovao 3.109 učesnika iz Australije, Brazila, Čilea, Kolumbije, Francuske, Poljske i Velike Britanije (70 odsto žena i 30 odsto muškaraca), od kojih je zatraženo da popune nekoliko onlajn upitnika.

Foto: Pexels

U prvoj anketi, učesnici su odgovorili na šest pitanja o ljubavnim priznanjima, uključujući i to koji je partner prvi rekao ‘Volim te’ u njihovoj najnovijoj vezi, zatim su ih pitali koliko dugo su u vezi počeli da razmišljaju o tome da kažu ‘Volim te’, kada su to zaista rekli i kada je to rekao njihov partner.

Na kraju je sledilo pitanje o stilu privrženosti i kako su se osećali kada im je partner izjavio ljubav.

Rezultati su otkrili da je u šest od sedam zemalja veća verovatnoća da će muškarci prvi priznati svoju ljubav.

Muškarci su razmišljali o tome da kažu ‘Volim te’ 69 dana (2,2 meseca) u vezi, dok su žene razmišljale o tome nakon 77 dana (2,5 meseca).

U proseku, muškarci izgovaraju te posebne tri reči 107 dana (3,5 meseca) u vezi, prema istraživačima.

Žene imaju tendenciju da čekaju nešto duže, priznajući svoja osećanja posle 122 dana (četiri meseca), u proseku.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti