Najslavnije cipelice su pronađene!

Foto: Parabola Magazine

Cipele, osigurane na čak milion dolara, ukradene su 2005. godine kada je neko ušao kroz prozor muzeja, razbio malenu staklenu kutiju u kojoj su bile izložene i odneo ih.

Crvene cipelice koje je nosila Džudi Garland u filmu „Čarobnjak iz Oza“, ukradene pre 13 godina iz muzeja u njenom rodnom graduu u Minesoti koji nosi njeno ime, pronađene su u Mineapolisu, objavio je u utorak FBI.

Reč je o zasigurno najslavnijim cipelama u istoriji američkog filma. Pošto triput udari petom o petu, glavna junakinja filmskog klasika iz 1939., devojčica Doroti, ostvaruje svoju najveću želju – da se vrati kući u Kanzas.

Za magične cipelice u međuvremenu je ponuđena nagrada od milionn dolara, ali njihova je sudbina ostala je misterija sve dok FBI u utorak nije objavio da su pronađene u dobrom stanju nakon duge istrage.

U romanu L.Franka Bauma po kojem je snimljen film, čarobne cipele bile su srebrne, ali za holivudske hitove tog vremena koristila se nova tehnologija izrade filma u boji, Technicolor, pa srebrne nisu bile dovoljno efektne.

Autor: nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti