Navike koje treba izbegavati nakon 35. godine

Kako koža s godinama treba sve više nege, to uključuje i čišćenje šminke, pa se ne smeju događati večeri kad ste preumorni da je skinete.

Od sredine tridesetih godina telo se počinje brže menja. S godinama se težina ustali, ali koža na licu može izgubiti na punoći. Zbog toga treba paziti i držati težinu koliko je moguće ujednačenom, jer jake promene mogu ostaviti tragove na licu- koža se ne može više toliko dobro nositi s time. Na primer, od naglog mršavljenja lice će se „obesiti“, a bore postati vidljive.

Nema gotovo ništa što jače pogoduje procesu starenja od direktnog izlaganja suncu. Neka zaštita od sunca bude dnevna rutina- neka i negujuća krema koju nanosite ujutro ima zaštitni faktor. Osim nastanka bora, sprečiće i pigmentne promene kože.

Sada treba tretirati svoju kožu nežnijim i hranjivijim proizvodima za negu, a važna je i hidratacija. Naime, struktura kože menja se s godinama i zbog toga treba prilagoditi negu. U svakodnevnu negu lica treba uključiti bogatu kremu za lice koja sadrži više vlage. Čak možete kremu zameniti serumom.

Autor: nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti