Претрага
Претрага
Close this search box.

ŠTA NAM DONOSI RETROGRADNI MARS DO 12. JANUARA 2023: Stvari se značajno usporavaju, pa je važno ne gubiti motivaciju

Foto: elements.envato.com

Mars kreće retrogradno od 30.10.2022. i njegov retrogradni hod traje do 12.1.2023. godine. Evo šta nam donosi horoskop u tom periodu.

Mars kreće retrogradno u Blizancima od 30. oktobra 2022. i njegov retrogradni hod traje do 12. januara 2023. Mars će nastaviti da se kreće kroz Blizance do 26. marta 2023, provodeći neobično dugo razdoblje u ovom uglu Zodijaka.

Merkur će također biti retrogradan tokom ovog razdoblja retrogradnog Marsa od 29. decembra do 18. januara 2023. Ovo će biti posebno tromo vreme vrlo jake retrogradne energije! Ali pomaže da se prisetimo da je to način na koji nas svemir uspori i navodi na preispitivanje.

Mars je planeta akcije i motivacije, pa kada krene retrogradno, snažno osećamo efekte. Čini se da stvari usporavaju i možemo da izgubimo zamah ili motivaciju da idemo napred. Iako se ovo može činiti kao prepreka, to je zapravo dar. Zbog toga je retrogradni Mars dobro vreme za revidiranje naših ciljeva, procenu motivacije, upravljanje našim nivoima energije.

Budući da Mars putuje “unazad”, to je gotovo kao da i mi moramo da napravimo nekoliko koraka unazad i ponovno procenimo pre nego što krenemo napred. Pod retrogradnim Marsom svi ćemo biti pozvani da obratimo pažnju na smer svojih života i da procenimo posledice naših postupaka. Sve radnje imaju posledice, a te posledice su ili podržavanje života koji želimo ili podržavanje života koji ne želimo. Naši nas postupci ili uzdižu da budemo najbolji ili nas vuku prema dole i teraju da ponavljamo iste cikluse iznova i iznova.

Pod energijom retrogradnog Marsa, svima nam je dato vreme koje nam je potrebno da proverimo sami sebe i da se uskladimo sa svojom najvišom istinom i najvišim ja. Kada smo usklađeni sa svojim najvišim sopstvom, uvek znamo koje korake treba da poduzmemo i možemo da verujemo i slušamo mudrost svog srca s mnogo više lakoće.

Usklađivanje s našim najvišim ja zahteva disciplinu i praksu. Često nam alati poput meditacije ili vođenja dnevnika pomažu da to postignemo. Ali ponekad, čak i najjednostavnija radnja poput stavljanja ruke na srce, nekoliko dubokih udaha i pitanja kako se osećamo može biti dovoljna da se uskladite i dovedete u stanje usklađenosti.

Retrogradni Mars je vreme u kom preispitujemo svoj životni put i smer. To je vreme u kom smo ohrabreni da razmislimo o svojim postupcima i da li su oni usklađeni sa životom i svetom koji želimo da stvorimo. Dobro je vreme da ponovno napišemo scenario o našim snovima i ciljevima, te da razmislimo o tome što je zaista vredno našeg vremena i energije.

Mogli bismo takođe da otkrijemo da nam je motivacija poremećena ili da moramo da uvidimo odakle naše motivacije zaista dolaze i jesu li usklađene s onim gde želimo da budemo. Retrogradni Mars u Blizancima takođe može da istakne motive koji stoje iza načina na koji se odlučujemo da se izrazimo i komuniciramo s drugima. Činimo li stvari zato što osećamo da bismo trebali ili zato što dolaze iz mesta istinske usklađenosti?

Odnos s našim egom takođe može da dođe na reviziju pod ovom energijom. Potreban nam je naš ego, um jer je on glas opstanka i omogućuje nam da se snalazimo u ovom fizičkom svetu, ali možda ćemo morati dublje da sagledamo sve nezdrave navike ili kako naš ego, um, manipuliše nama ili nas pogrešno vodi.

Kako Blizanci mogu da aktiviraju naš unutarnji glas, mogli bismo da otkrijemo da trebamo progovoriti i izraziti kako se stvarno osećamo. Možemo osetiti poriv da uđemo unutra i budemo iskreni sami sa sobom, pre nego što to možemo podeliti s drugima. Ova snažna energija može podstaći te vatrene emocije, pa bi ovo moglo biti nešto čega moramo biti svesni.

Ako primetite da ste dodatno razdražljivi, vratite se u svoj centar, pogledajte što se krije ispod svega i poslušajte šta vam govori vaš unutrašnji glas. Mars vlada vatrenim emocijama poput ljutnje, sukoba i frustracije. Ako je bilo koja od ovih emocija bujala ispod površine, ovo retrogradno razdoblje može uzrokovati njihovo oslobađanje i možda ćemo otkriti da ih trebamo raščistiti i pozabaviti se njima jednom zauvek.

Generalno, retrogradni Mars je vreme odmora i razmišljanja. Vreme je da se osvrnemo na dela iz naše prošlosti i da procenimo koliko su nam ona služila. Preispitivanjem prošlosti i analizom služe li nam naši postupci ili ne, možemo se osnažiti i napraviti pozitivne promene za budućnost.

Komunikacija s vašim unutrašnjim svetom biće snažan protivotrov za sve što ova energija retrogradnog Marsa u Blizancima pokreće u vašem životu. Retrogradni Mars može da dovede do toga da pogledamo pre nego što skočimo, stoga budite posebno oprezni i uzmite sebi vremena, zastanite i izbegavajte da žurite napred.

Uravnotežite svoje nivoe energije, zaštitite svoje granice i budite strpljivi.

elle.rs

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Ona
30.10.2022 15:25

Tuga, ccc. Ovo nije astrologija, ljudi, ovo je beskrajno tužno.

Povezane vesti

Претрага